Suroviny
Postup přípravy:
- V dostatečně velkém hrnci osmahněte na másle šalotku, přilijte bílé víno a nechte ho odpařit. Pak přidejte brambory pokrájené na kostičky a vše zalijte vývarem.
- Vedle v hrnci s vroucí vodou zblanšírujte (krátce spařte) kopřivy. Ty první jarní bývají tak malé a křehké, že je můžete nechat v celku.
- Když jsou brambory měkké, přidejte k nim spařené kopřivy. Osolte a opepřete.
- Polévku rozmixujte a vmíchejte do ní smetanu. Jestli máte rádi opravdu jemné polévky, ještě vše přeceďte; tak to dělají v Pastacaffé.
Jako velikonoční bonus můžete do každé porce přidat třeba zastřené vajíčko a máslové krutony.
Chcete tip na další jarní polévku? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Chřestová polévka
Nebo zkuste další recepty s jarními kopřivami: