Suroviny
- máslo 60 g
- vejce 4 ks
- lučina 60 g
- houska 6 ks
- plnotučné mléko 100 ml
- smetana (33%) 50 ml
- kopřivy (mladé, pokrájené listy) 2 hrsti
- neloupané mandle 70 g
- česnek 1 větší stroužek
- sůl
Postup přípravy:
- V míse vyšlehejte změklé máslo se žloutky a lučinou do pěny. Přidejte housky pokrájené na kostičky, zalijte vše mlékem se smetanou, opatrně promíchejte a nechte odležet asi 10 minut.
- Pak přidejte pokrájené kopřivy, nahrubo pokrájené mandle, utřený česnek se solí, ušlehaný sníh z bílků a vše opatrně promíchejte.
- Vzniklou hmotu rozdělte do zapékacích misek vymazaných máslem a pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
Chutnou velikonoční nádivku si můžete připravit i podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Velikonoční nádivka
Nebo zkuste další velikonoční recepty: