Suroviny
- voda 300 ml
- bobkový list 3 ks
- brambory (varný typ A) 600 g
- filet z tilápie 4 ks (po 200 g)
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- oregano (sušené) 1 lžíce
- třtinový cukr 1 lžička
- chilli koření 1 lžička
- mletý koriandr 1 lžička
- sušený česnek 1 lžička
- olivový olej 3 lžíce
- limetka 1 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)

Postup přípravy
- Do většího hrnce, do kterého se vejde cedník, vlijte vodu a přidejte bobkové listy. Přiklopte ho pokličkou a uveďte vodu do varu. Mezitím oloupejte brambory, nakrájejte je na kostičky a dejte je do cedníku. Cedník vložte do hrnce s vodou, přiklopte a uvařte brambory na páře doměkka. Na středním stupni to trvá přibližně 20 minut. Pokud by se voda vyvařila, trochu jí přilijte.
- Mezitím připravte rybu. Filety omyjte a pečlivě osušte. V misce promíchejte papriku, oregano, cukr, chilli, koriandr, česnek, sůl a pepř. Směs naneste na filety z obou stran.
- Ve větší pánvi rozehřejte olivový olej, vložte do ní filety, ztlumte teplotu na střední a opékejte ryby z každé strany 2 až 3 minuty. Z limety nastrouhejte najemno kůru.
- Upečené ryby přesuňte na talíře, posypte je limetovou kůrou a zakápněte limetovou šťávou. Podávejte je s uvařenými bramborami.
PRIMA TIP: Jídlo můžete doplnit listovým salátem, polníčkem, nasekaným koriandrem, jarní cibulkou nebo bazalkou. Uvařené brambory promíchejte podle chuti s petrželkou nebo pažitkou.
Vyzkoušejte také pstruha po mlynářsku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pstruh po mlynářsku s plátky mandlí a s bylinkovo-hořčičnými bramborami podle Karolíny Kamberské
