Suroviny
- pálenka (Fassbind) 4 cl
- tonic (Fever Tree ) 8-12 cl
- citronová šťáva 1 cl
- Angostura Bitters 1 zástřik
- citronová kůra (plátek, tzv. peel) 1 zástřik
Při přípravě tohoto drinku se nechte vést návodným videoreceptem
Postup přípravy
- Do sklenice nasypte led.
- Přidejte 4 cl pálenky Fassbind (můžete zvolit hruškovou variantu).
- Dolijte tonicem dle vaší preference (8-12 cl).
- Dochuťte 1 cl citronové šťávy.
- Na závěr přidejte zástřik Angostura Bitters a citronový peel.
Mohlo by vás zajímat: Svět, kde jsou koktejly filosofií: Je libo sexy „cowboy“ styl nebo skrytou eleganci?
Švýcarský ovocný destilát Fassbind patří mezi nejkvalitnější pálenky na světě. Vyrábí se podle rodinného receptu z přísně vybíraného švýcarského ovoce. Destiláty patří k těm silnějším, některé mají přes 50 procent alkoholu. Fassbind se oslazuje pomocí ovocných likérů nebo se v něm nechává louhovat ovoce. Oblíbené jsou destiláty z meruňky, třešně, švestky i hrušky.
Pokud máte pocit, že už znáte všechny trendy pražských barů, připravte se na dvě místa, která vám ukážou, co všechno může bar skutečně nabídnout. AnonymouS Shrink's Office a Ideas are Bulletproof nejsou jen podniky s alkoholem, ale zážitky, kde se umění, mystika a barmanská filozofie spojují do nezapomenutelného zážitku.
Prague Cocktail Week
Prague Cocktail Week se koná od 6. do 13. května. Datum je signifikantní, každý ročník probíhá v tomto období, protože právě 6. května 1806 byla poprvé položena otázka, co je to koktejl, a 13. května téhož roku byla tato otázka zodpovězena.