Suroviny
- eidam (30%) 250 g
- šunka (v celku) 120 g
- vejce 3 ks
- strouhanka 3 lžíce + na obalení
- olej na smažení
- brambory (typ C) 1 kg
- cibule 1 ks
- kyselé okurky 30 g
- majonéza 120 g
- krupicový cukr 1 lžíce
- sůl (podle chuti)
- čerstvě mletý černý pepř
- petrželka (sekaná) 1 lžíce
Postup přípravy:
- Sýr nastrouhejte najemno, šunku nakrájejte na kostičky a přimíchejte k sýru spolu se žloutky a strouhankou. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do směsi sýra.
- Mezi dlaněmi pak tvořte kuličky, které obalte ve strouhance a smažte v rozpáleném oleji dozlatova. Kuličky pak nechte okapat na papírovém ubrousku.
- Brambory omyjte, nakrájejte na hranolky a propláchněte studenou vodou. Hranolky nejdříve asi 3 minuty vařte ve vroucí vodě a poté je sceďte. Nechte je vychladnout a pak smažte v rozpáleném oleji dokřupava.
- Na tatarskou omáčku nakrájejte cibuli najemno a kyselé okurky a smíchejte s majonézou. Ochuťte cukrem, solí, pepřem a okyselte lákem z okurek. Nakonec vmíchejte petrželku.
Hodila by se vám další chuťovka na plánovanou oslavu? Pusťte si tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Smažené kuřecí stripsy
Nebo zkuste jiné sýrové chuťovky: