Dýňové sušenky
                                                    
                        Zdroj: iStock
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Dýňové sušenky
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            iStock
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                        Sušenky z dýně se smetanovým krémem jsou perfektním tipem na malý podzimní dezert. Chutnají naprosto božsky a příprava je navíc velmi jednoduchá.
                        
                     
                
                                
                    
    Dýně vyhrává první cenu za nejtypičtější zeleninu podzimu. Obchody i zahrady jsou jich plné. Sezonní dary přírody bychom měli využívat naplno. Pokud máte chuť vyzkoušet z dýně něco nového, upečte sobě, rodině či přátelům tyhle božské sušenky. Uvidíte, že se po nich jen zapráší.
    Potřebujete
    Ingredience na dýňové sušenky
    - 
        2 a 1/2 šálku hladké mouky
    
 
    - 
        1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    
 
    - 
        1 lžička jedlé sody
    
 
    - 
        1 lžíce mixu sušeného koření – skořice, zázvor, kardamom, hřebíček, nové koření a muškátový oříšek
    
 
    - 
        1/2 lžičky soli
    
 
    - 
        1/2 šálku změklého másla
    
 
    - 
        1 šálek cukru krystal
    
 
    - 
        1/2 šálku hnědého cukru
    
 
    - 
        1 a 1/4 šálku dýňového pyré
    
 
    - 
        1 vejce
    
 
    - 
        1 lžička vanilkového extraktu
    
 
    Ingredience na krémovou polevu
    - 
        220 g smetanového sýra pokojové teploty
    
 
    - 
        3 lžíce másla pokojové teploty
    
 
    - 
        1 lžička vanilkového extraktu
    
 
    - 
        2 hrnky moučkového cukru
    
 
    
        
    
        
            
                                
        
    
    
    Postup přípravy sušenek
    - 
        Předehřejte troubu na 180 stupňů a plech vyložte pečicím papírem.
    
 
    - 
        Ve velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, koření a dejte stranou.
    
 
    - 
        V mixovací míse šlehejte robotem máslo, cukr krystal a hnědý cukr při středně vysoké rychlosti po dobu 1 minuty.
    
 
    - 
        Do směsi s máslem přidejte dýňové pyré, vejce a vanilku a šlehejte na střední rychlost, dokud se vše dokonale nespojí.
    
 
    - 
        Postupně přidávejte do směsi suché ingredience a vše dobře smíchejte.
    
 
    - 
        Na plech naneste těsto pomocí polévkové lžíce a vytvarujte z něj jednotlivé sušenky. Těsto by mělo být co nejvíce rovnoměrně rozprostřené, sušenky mají totiž tendenci nabíhat.
    
 
    - 
        Pečte je 15 až 20 minut.
    
 
    - 
        Sušenky opatrně vyndejte a z plechu je přendejte na mřížku, aby vychladly.
    
 
    Postup na výrobu smetanového krému
    - 
        Elektrickým šlehačem nebo robotem ušlehejte dohladka smetanový sýr, máslo a vanilku na středně vysoké otáčky.
    
 
    - 
        Postupně přidávejte moučkový cukr tak, aby poleva zůstala hladká. Pokud vám přijde krém až moc hustý, přidejte lžíci mléka (nebo vody), dokud nedosáhnete požadované konzistence. Pokud je krém naopak příliš řídký, přidejte moučkový cukr.
    
 
    - 
        Nakonec krém naneste na sušenky a posypte špetkou skořice.
    
 
    PRIMA TIP: Sušenky uchovávejte v lednici v uzavřené nádobě po dobu až 3 dnů.
    Zdroj: Gimme some oven
    Vyzkoušejte i další sladké recepty s dýní