reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Přivítejte podzim lahodným dýňovým latté
Autor: Shutterstock / Korunní cukr Přivítejte podzim lahodným dýňovým latté

Přivítejte podzim lahodným dýňovým latté

Hodnoceno: 7x
Na světě je mnoho věcí, které se nám vybaví při slově podzim. Někdo si představí zlátnoucí listí na stromech, někdo zase deštivé a sychravé dny. A milovníci kávy mají podzim spojený se sezonním dýňovým latté, které některé kavárny nabízejí. Proč si ale takové latté neudělat doma, kdykoliv na něj máte chuť? Postup je opravdu jednoduchý.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Dýni rozkrojte, zbavte jádřince a rozkrájejte ji na plátky. V předehřáté troubě na 160 °C pečte na pečicím papíře přibližně 40–50 minut podle síly plátků a nechte vychladnout. Dýni zbavte tuhé slupky, dužinu dejte do kastrůlku a ohřívejte na mírném plameni, přimíchejte třtinový cukr, koření a dle potřeby zřeďte vodou. Rozmixujte tyčovým mixérem a ještě propasírujte.
  2. Pokud nemáte kávovar na výrobu espressa, lze jej nahradit moka konvičkou. Filtr naplňte nejlépe čerstvě namletou kávou a spodní část konvičky naplňte předehřátou vodou. Pevně uzavřete a dejte vařit. Ve chvíli, kdy uslyšíte syčivý zvuk, znamená to, že se káva začíná filtrovat. Až budete mít přefiltrováno dostatečné množství kávy, odstavte konvičku z vařiče. Mléko ohřejte ve vodní lázni a po celou dobu šlehejte metličkou. Pozor, mléko není voda, nemělo by přesáhnout bod varu. 
  3. Jako první vlijte do vysoké sklenice dýňové pyré, poté přilejte mléko a nakonec espresso. Vytvoří se efektní mozaika.
Přivítejte podzim lahodným dýňovým latté
Autor: Shutterstock / Korunní cukr Přivítejte podzim lahodným dýňovým latté

reklama

reklama