Korunní cukr

Přivítejte podzim lahodným dýňovým latté

Moje hodnocení
21x

Na světě je mnoho věcí, které se nám vybaví při slově podzim. Někdo si představí zlátnoucí listí na stromech, někdo zase deštivé a sychravé dny. A milovníci kávy mají podzim spojený se sezonním dýňovým latté, které některé kavárny nabízejí. Proč si ale takové latté neudělat doma, kdykoliv na něj máte chuť? Postup je opravdu jednoduchý.

4 porce
60 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Dýni rozkrojte, zbavte jádřince a rozkrájejte ji na plátky. V předehřáté troubě na 160 °C pečte na pečicím papíře přibližně 40–50 minut podle síly plátků a nechte vychladnout. Dýni zbavte tuhé slupky, dužinu dejte do kastrůlku a ohřívejte na mírném plameni, přimíchejte třtinový cukr, koření a dle potřeby zřeďte vodou. Rozmixujte tyčovým mixérem a ještě propasírujte.
  2. Pokud nemáte kávovar na výrobu espressa, lze jej nahradit moka konvičkou. Filtr naplňte nejlépe čerstvě namletou kávou a spodní část konvičky naplňte předehřátou vodou. Pevně uzavřete a dejte vařit. Ve chvíli, kdy uslyšíte syčivý zvuk, znamená to, že se káva začíná filtrovat. Až budete mít přefiltrováno dostatečné množství kávy, odstavte konvičku z vařiče. Mléko ohřejte ve vodní lázni a po celou dobu šlehejte metličkou. Pozor, mléko není voda, nemělo by přesáhnout bod varu.
  3. Jako první vlijte do vysoké sklenice dýňové pyré, poté přilejte mléko a nakonec espresso. Vytvoří se efektní mozaika.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Korunní cukr


Přečtěte si také

Recepty