Dýňové piškoty
Zdroj: Pěkně vypečený blog
Dýňové piškoty
Zdroj:
Pěkně vypečený blog
Dýňovku už jste uvařili, pečenou dýni upekli, tak co teď? Chce to něco sladkého! Můžete samozřejmě vyzkoušet dýňový páj, ale co třeba piškoty? Zvlášť z domácího dýňového pyré jsou famózní!
Na ozdobu
-
tvaroh
(vyšlehaný s cukrem, oblíbený džem nebo marmeláda)
Postup přípravy
-
Dýňové pyré: Dýni umyjte, vydlabejte a položte ji rozříznutou stranou dolů na pečicí papír, který lehce potřete olivovým olejem (potřete pouze to místo, kde budete dýni pokládat).
-
Pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 40–60 minut nebo dokud není měkká.
-
Po vytažení z trouby nechte dýni vystydnout. Po vystydnutí ji rozmačkejte vidličkou v misce (můžete ji i rozmixovat). Pak už můžete pyré použít do receptu (v uvedeném množství).
-
Piškoty: Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C. Připravte si tři velké plechy a na každý z nich položte silikonovou podložku na makronky.
-
Ve velké míse vyšlehejte cukr s povoleným máslem, postupně přidejte olej, pyré, mléko, vejce a vanilkový extrakt. Ve střední míse smíchejte mouku společně s kypřicím práškem, sodou, solí, kořením a kakaem.
-
Sypkou směs vmíchejte do dýňové směsi a spojte v hladké těsto. Těsto dejte do jednorázového cukrářského sáčku, ustřihněte špičku a jednotlivě nanášejte na podložku.
-
Pak plechy jednou lehce bouchněte, aby se těsto hezky rozteklo a odstranily se případné bublinky (tedy stejně jako u makronek).
-
Piškoty pečte 10–12 minut, v polovině pečení snižte teplotu na 160 °C. Po vytažení z trouby nechte piškoty na podložkách vystydnout a poté je pomocí hladkého nože odlepujte a dávejte do skleněné dózy.
Dýňové piškoty 2
Zdroj: Pěkně vypečený blog
Dýňové piškoty 2
Zdroj:
Pěkně vypečený blog