Tereza Pánková ,
Miluji svůj život

Dýňový hrnkový chlebíček

Moje hodnocení
4x

Dýňová polévka, dýňový dort nebo dýňové latte, zkrátka všechno z dýně. Pokud také milujete recepty s podzimní dýní, vyzkoušejte si upéct třeba tento dýňový chlebíček.

1 porce
90 minut

Suroviny

  • máslo 4 lžíce
  • bio plnotučné mléko 1/2 hrnku
  • sušené droždí 2 lžičky
  • třtinový cukr 1 hrnek
  • dýňové pyré 1 hrnek
  • špetka soli
  • hladká mouka 2 hrnky
  • žitná chlebová mouka 1/3 hrnku
  • olivový olej 1 lžíce
  • mletá skořice 1 lžička
  • mletý muškátový oříšek 1/2 lžičky
  • hrst vlašských nasekaných ořechů
  • máslo a mouka na vymazání a vysypání formy

Postup přípravy

  1. V rendlíku rozpusťte dvě polévkové lžíce másla, poté k němu přilijte mléko a zahřejte obojí, aby bylo vlažné.
  2. V tuto chvíli do rendlíčku přidejte i droždí, pořádně zamíchejte a nechte vzejít kvásek, trvá to cca 10 minut.
  3. Do mísy od robotu dejte dýňové pyré, sůl, půl hrnku třtinového cukru a mouku a kvásek, zvolte nástavec typu hák a nechte robota zpracovat 10 minut těsto.
  4. Větší mísu vymažte olivovým olejem, přendejte do ní těsto, zakryjte ji utěrkou a nechte 1 a půl hodiny kynout.
  5. Troubu předehřejte na 180 °C.
  6. Formu na chlebíček vymažte trochou másla, vysypte moukou a přendejte do ní nakynuté těsto.
  7. Těsto nechte ještě ve formě 30 minut kynout.
  8. Dvě polévkové lžíce másla rozpusťte a smíchejte se zbylým půl hrnkem cukru, ořechy, skořicí a muškátovým oříškem.
  9. Touto směsí potřete dýňový chlebíček a dejte jej péct do trouby na 40 minut. Po upečení nechte vychladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Miluji svůj život


Přečtěte si také

Recepty