Dýňový hrnkový chlebíček
Zdroj: Miluji svůj život
Dýňový hrnkový chlebíček
Zdroj:
Miluji svůj život
Dýňová polévka, dýňový dort nebo dýňové latte, zkrátka všechno z dýně. Pokud také milujete recepty s podzimní dýní, vyzkoušejte si upéct třeba tento dýňový chlebíček.
Postup přípravy
-
V rendlíku rozpusťte dvě polévkové lžíce másla, poté k němu přilijte mléko a zahřejte obojí, aby bylo vlažné.
-
V tuto chvíli do rendlíčku přidejte i droždí, pořádně zamíchejte a nechte vzejít kvásek, trvá to cca 10 minut.
-
Do mísy od robotu dejte dýňové pyré, sůl, půl hrnku třtinového cukru a mouku a kvásek, zvolte nástavec typu hák a nechte robota zpracovat 10 minut těsto.
-
Větší mísu vymažte olivovým olejem, přendejte do ní těsto, zakryjte ji utěrkou a nechte 1 a půl hodiny kynout.
-
Troubu předehřejte na 180 °C.
-
Formu na chlebíček vymažte trochou másla, vysypte moukou a přendejte do ní nakynuté těsto.
-
Těsto nechte ještě ve formě 30 minut kynout.
-
Dvě polévkové lžíce másla rozpusťte a smíchejte se zbylým půl hrnkem cukru, ořechy, skořicí a muškátovým oříškem.
-
Touto směsí potřete dýňový chlebíček a dejte jej péct do trouby na 40 minut. Po upečení nechte vychladnout.
Dýňový hrnkový chlebíček 2
Zdroj: Miluji svůj život
Dýňový hrnkový chlebíček 2
Zdroj:
Miluji svůj život