zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Nadýchaný dýňový toustový chléb
Autor: Garden & Kitchen Nadýchaný dýňový toustový chléb

Nadýchaný dýňový toustový chléb

Hodnoceno: 3x
Dnešním receptem si znovu potvrzujeme, jak variabilní je dýně a dýňové pyré. Nejenže z této suroviny vykouzlíte polévku nebo přílohu. Hodí se i do sladkého pečení, a dokonce prokáže skvělou službu i tomuto chlebu. Díky pyré je totiž krásně vláčný! Upečte si doma tento nadýchaný dýňový toustový chléb.
do 2 hodin

reklama

Suroviny

Těsto:

Postup

  1. V misce promíchejte teplé mléko s droždím a cukrem a nechte vzejít kvásek (trvá to 10 minut).
  2. Do mísy od robota nasypte mouku, sůl, přilijte teplé mléko, přidejte vejce, dýňové pyré, vzešlý kvásek a rozpuštěné máslo.
  3. Nechte vše zpracovat v těsto. Doporučuji nespěchat a hníst těsto tak 8–10 minut.
  4. Mísu s těstem přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout (trvá to přibližně hodinu a půl). 
  5. Vykynuté těsto dejte na vál, lehce propracujte a pak vyválejte do tvaru obdélníku.
  6. Formu na toustový chleba vymažte máslem. Těsto stočte a vložte do formy. Přikryjte a nechte kynout dalších 30 minut.
  7. Troubu předehřejte na 200 °C horký vzduch. Vykynutý chléb potřete rozpuštěným máslem a dejte do předehřáté trouby péct na 15 minut.
  8. Poté teplotu snižte na 180 °C a pečte dalších 20–25 minut. Po upečení vyndejte z formy a nechte na mřížce vychladnout.
Nadýchaný dýňový toustový chléb
Autor: Garden & Kitchen Nadýchaný dýňový toustový chléb

reklama

Rok s Garden & Kitchen
Inna Valoušková

Vystudovaná ekonomka a máma dvou dětí vyrostla na venkově, kde se od svojí babičky naučila starat o zahradu i domácí zvířata a péct a od maminky zase vařit. Po mnoha letech ve městě si však Inna Valoušková uvědomila, že patří na venkov a potřebuje cítit přírodu a jíst převážně to, co vypěstuje a ne produkty neznámého původu z anonymního supermarketu. A tak se vrátila na vesnici a začala pěstovat to, co má ráda a úrodu postupně zpracovávat v kuchyni. O své zkušenosti se dělí na blogu www.gardenandkitchen.com, díky kterému vznikla i tato kuchařka. Představuje roční období v celé jejich kráse, jejich plodiny a lahodné recepty z nich. 

Kuchařka je dostání pouze na gkshop.cz

Související témata: domácí pečivo , Malá jídla