Nadýchaný dýňový toustový chléb

Moje hodnocení
3x

Dnešním receptem si znovu potvrzujeme, jak variabilní je dýně a dýňové pyré. Nejenže z této suroviny vykouzlíte polévku nebo přílohu. Hodí se i do sladkého pečení, a dokonce prokáže skvělou službu i tomuto chlebu. Díky pyré je totiž krásně vláčný! Upečte si doma tento nadýchaný dýňový toustový chléb.

1 porce
60 minut

Suroviny

  • teplé mléko 60 ml
  • sušené droždí 1 sáček
  • cukr 1 lžička

Těsto

Postup přípravy

  1. V misce promíchejte teplé mléko s droždím a cukrem a nechte vzejít kvásek (trvá to 10 minut).
  2. Do mísy od robota nasypte mouku, sůl, přilijte teplé mléko, přidejte vejce, dýňové pyré, vzešlý kvásek a rozpuštěné máslo.
  3. Nechte vše zpracovat v těsto. Doporučuji nespěchat a hníst těsto tak 8–10 minut.
  4. Mísu s těstem přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout (trvá to přibližně hodinu a půl).
  5. Vykynuté těsto dejte na vál, lehce propracujte a pak vyválejte do tvaru obdélníku.
  6. Formu na toustový chleba vymažte máslem. Těsto stočte a vložte do formy. Přikryjte a nechte kynout dalších 30 minut.
  7. Troubu předehřejte na 200 °C horký vzduch. Vykynutý chléb potřete rozpuštěným máslem a dejte do předehřáté trouby péct na 15 minut.
  8. Poté teplotu snižte na 180 °C a pečte dalších 20–25 minut. Po upečení vyndejte z formy a nechte na mřížce vychladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Garden & Kitchen


Přečtěte si také

Recepty