Nadýchaný dýňový toustový chléb
Zdroj: Garden & Kitchen
Nadýchaný dýňový toustový chléb
Zdroj:
Garden & Kitchen
Dnešním receptem si znovu potvrzujeme, jak variabilní je dýně a dýňové pyré. Nejenže z této suroviny vykouzlíte polévku nebo přílohu. Hodí se i do sladkého pečení, a dokonce prokáže skvělou službu i tomuto chlebu. Díky pyré je totiž krásně vláčný! Upečte si doma tento nadýchaný dýňový toustový chléb.
Postup přípravy
-
V misce promíchejte teplé mléko s droždím a cukrem a nechte vzejít kvásek (trvá to 10 minut).
-
Do mísy od robota nasypte mouku, sůl, přilijte teplé mléko, přidejte vejce, dýňové pyré, vzešlý kvásek a rozpuštěné máslo.
-
Nechte vše zpracovat v těsto. Doporučuji nespěchat a hníst těsto tak 8–10 minut.
-
Mísu s těstem přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě vykynout (trvá to přibližně hodinu a půl).
-
Vykynuté těsto dejte na vál, lehce propracujte a pak vyválejte do tvaru obdélníku.
-
Formu na toustový chleba vymažte máslem. Těsto stočte a vložte do formy. Přikryjte a nechte kynout dalších 30 minut.
-
Troubu předehřejte na 200 °C horký vzduch. Vykynutý chléb potřete rozpuštěným máslem a dejte do předehřáté trouby péct na 15 minut.
-
Poté teplotu snižte na 180 °C a pečte dalších 20–25 minut. Po upečení vyndejte z formy a nechte na mřížce vychladnout.
Nadýchaný dýňový toustový chléb 2
Zdroj: Garden & Kitchen
Nadýchaný dýňový toustový chléb 2
Zdroj:
Garden & Kitchen