redakce Prima FRESH

Dýňový koláč s krémem z mascarpone

Moje hodnocení
12x

Sladké pečení s dýní? Není problém! Dýňové koláče jsou oblíbenou sladkou tečkou nejen v Americe, tak se nebojte trochu experimentovat a využijte tuto zeleninu k přípravě moučníku ke kávě.

8 porcí
90 minut

Suroviny

Krém a zdobení

Postup přípravy

  1. Nakrájejte na kousky dýňovou dužinu a pečte ji v troubě při 180 °C asi 20 minut doměkka. Zakryjte ji alobalem, aby se nespálila.
  2. Smíchejte třtinový cukr, lžíci kukuřičného škrobu, špetku soli, lžičku mletého zázvoru, lžičku mleté skořice a špetku mletého hřebíčku.
  3. Přidejte upečenou dýni rozmačkanou vidličkou, vejce a dobře promíchejte. Nakonec přidejte kondenzované mléko.
  4. Na vymazaný nebo pečicím papírem vystlaný plech rozložte plát listového těsta a naneste na něj dýňovou směs. Pečte v troubě při 220 °C asi 10 minut, pak stáhněte na 180 °C a pečte dalších asi 30 minut.
  5. Mezitím rozpusťte bílou čokoládu a vyšlehejte smetanu s cukrem.
  6. Smíchejte rozpuštěnou čokoládu, mascarpone a sladkou šlehačku a nechte alespoň hodinu uležet.
  7. Vychladlý koláč servírujte spolu s krémem z mascarpone.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty