Dýňový koláč s krémem z mascarpone
Zdroj: archiv La Formaggeria
Dýňový koláč s krémem z mascarpone
Zdroj:
archiv La Formaggeria
Postup přípravy
-
Nakrájejte na kousky dýňovou dužinu a pečte ji v troubě při 180 °C asi 20 minut doměkka. Zakryjte ji alobalem, aby se nespálila.
-
Smíchejte třtinový cukr, lžíci kukuřičného škrobu, špetku soli, lžičku mletého zázvoru, lžičku mleté skořice a špetku mletého hřebíčku.
-
Přidejte upečenou dýni rozmačkanou vidličkou, vejce a dobře promíchejte. Nakonec přidejte kondenzované mléko.
-
Na vymazaný nebo pečicím papírem vystlaný plech rozložte plát listového těsta a naneste na něj dýňovou směs. Pečte v troubě při 220 °C asi 10 minut, pak stáhněte na 180 °C a pečte dalších asi 30 minut.
-
Mezitím rozpusťte bílou čokoládu a vyšlehejte smetanu s cukrem.
-
Smíchejte rozpuštěnou čokoládu, mascarpone a sladkou šlehačku a nechte alespoň hodinu uležet.
-
Vychladlý koláč servírujte spolu s krémem z mascarpone.
Dýňový koláč s krémem z mascarpone 1
Zdroj: archiv La Formaggeria
Dýňový koláč s krémem z mascarpone 1
Zdroj:
archiv La Formaggeria