Výživná kniha o jídle

Ukrajinské syrniky – sladké tvarohové placičky podle Karolíny Fourové

Moje hodnocení
1x

Slovo syr znamená v ukrajinštině sýr a také tvaroh. Sladké tvarohové placičky syrniky připomínají naše lívance. Jsou však vyšší, hutnější a zároveň nadýchanější. Potřete je zakysanou smetanou nebo jogurtem, ozdobte ovocem a podávejte nevšední snídani či svačinu. Nejlépe chutnají teplé, dokud jsou krásně nadýchané.

3 porce
60 minut
ukrajinská

Suroviny

K podávání

Postup přípravy

  1. Tvaroh rozmačkejte vidličkou v misce. Přidejte vejce a umíchejte dohladka. Přisypte mouku, cukr a špetku soli a vařečkou nebo rukou vypracujte tužší kompaktní těsto.
  2. Pánev rozehřejte a zlehka potřete olejem. Do hlubokého talíře vsypte polohrubou mouku na obalení.
  3. Lžící odkrajujte z těsta kousky, tvarujte z nich kopečky a ty obrácenou stranou lžíce rozmáčkněte do tvaru vyšší placičky. Obalte ji zlehka v mouce a opékejte dozlatova z obou stran, zhruba 2 minuty z každé.
  4. Podávejte s džemem, jogurtem, smetanou či ovocem.

Inspirujte se dalšími recepty na sladké placky a lívance

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Výživná kniha o jídle

Karolína Fourová Výživná kniha o jídle

Inženýrka v oboru výživy a kvality potravin Karolína Fourová ví o jídle téměř vše a umí to velmi srozumitelně vysvětlit. A také umí vařit a poutavě o tom psát. A tak bylo jen otázkou času, kdy vydá svou kuchařku. Její Jediná kniha o jídle, kterou potřebujete odhalila a na pravou míru uvedla mnoho zakořeněných mýtů o zdravých potravinách. V novince Výživná kniha o jídle jde ještě hlouběji a představuje suroviny ze všech úhlů pohledu – jejich kvality, výživové hodnoty, skladování a způsobu úpravy. Teorii doplňuje 50 praktickými a prověřenými recepty.

Vydalo nakladatelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty