Ukrajinské syrniky – sladké tvarohové placičky podle Karolíny Fourové
Zdroj: Výživná kniha o jídle
Ukrajinské syrniky – sladké tvarohové placičky podle Karolíny Fourové
Zdroj:
Výživná kniha o jídle
Slovo syr znamená v ukrajinštině sýr a také tvaroh. Sladké tvarohové placičky syrniky připomínají naše lívance. Jsou však vyšší, hutnější a zároveň nadýchanější. Potřete je zakysanou smetanou nebo jogurtem, ozdobte ovocem a podávejte nevšední snídani či svačinu. Nejlépe chutnají teplé, dokud jsou krásně nadýchané.
3 porce
60 minut
ukrajinská
Postup přípravy
-
Tvaroh rozmačkejte vidličkou v misce. Přidejte vejce a umíchejte dohladka. Přisypte mouku, cukr a špetku soli a vařečkou nebo rukou vypracujte tužší kompaktní těsto.
-
Pánev rozehřejte a zlehka potřete olejem. Do hlubokého talíře vsypte polohrubou mouku na obalení.
-
Lžící odkrajujte z těsta kousky, tvarujte z nich kopečky a ty obrácenou stranou lžíce rozmáčkněte do tvaru vyšší placičky. Obalte ji zlehka v mouce a opékejte dozlatova z obou stran, zhruba 2 minuty z každé.
-
Podávejte s džemem, jogurtem, smetanou či ovocem.
Ukrajinské syrniky sladké tvarohové placičky podle Karolíny Fourové
Zdroj: Výživná kniha o jídle
Ukrajinské syrniky sladké tvarohové placičky podle Karolíny Fourové
Zdroj:
Výživná kniha o jídle
Inspirujte se dalšími recepty na sladké placky a lívance