Suroviny
- bílek 4 ks
- žloutek 4 ks
- ricotta 350 g
- mléko 250 ml
- hladká mouka 120 g
- máslo (změklé) 30 g
- jablka (nařezaná na asi 1 cm silné plátky) 2 ks
- javorový sirup (při servírování)
Postup přípravy
- Vyšlehejte žloutky, ricottu a mléko do jemného krému.
- Mouku a pečicí prášek prosijte společně a vmíchejte do žloutkové hmoty.
- Bílky vyšlehejte do jemné a co nejpevnější hmoty a velkou lžící jemně vmíchejte do žloutkové směsi ve dvou dávkách. Míchejte opatrně, aby těstíčko nesedlo.
- V pánvi rozehřejte trochu másla, vložte do něj plátek jablka a na něj 2 lžíce těsta. Smažte lívanec z obou stran do zlatohněda. Postup zopakujte se zbývajícími jablky a těstem. Servírujte s horkým javorovým sirupem.
Vyzkoušejte i recept na nadýchané kynuté lívance podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE