Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jablečné lívance s ricottou

8 porcí
do 1 hodiny
Jablečné lívance s ricottou
Jablečné lívance s ricottou Autor: isifa.com
Dejte lívancům nový šmrnc přidáním plátku jablka ještě před smažením! Nejenže to skvěle vypadá, ale moc dobře to i chutná. Opečené jablíčko je šťavnaté, lehce změklé a velice chutné :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Vyšlehejte žloutky, ricottu a mléko do jemného krému.
  2. Mouku a pečicí prášek prosijte společně a vmíchejte do žloutkové hmoty.
  3. Bílky vyšlehejte do jemné a co nejpevnější hmoty a velkou lžící jemně vmíchejte do žloutkové směsi ve dvou dávkách. Míchejte opatrně, aby těstíčko nesedlo.
  4. V pánvi rozehřejte trochu másla, vložte do něj plátek jablka a na něj 2 lžíce těsta. Smažte lívanec z obou stran do zlatohněda. Postup zopakujte se zbývajícími jablky a těstem. Servírujte s horkým javorovým sirupem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama