ThinkFood.cz

Snídaňové lívance s borůvkami

Moje hodnocení
14x

Painless pancakes, tedy bezbolestné a snadné lívance, zvládnete raz dva. Pár surovin, jednoduchá příprava – a odměnou vám budou tyto placky vonící máslem, které si můžete ozdobit podle chuti. Vyzkoušejte prověřený recept od blogerky Kateřiny z ThinkFood.cz.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rozklepněte vejce a oddělte žloutky a bílky. Žloutky dejte do mísy, bílky do šlehače. Ke žloutkům přidejte kypřicí prášek s mlékem a vše prošlehejte metlou. Pak přisypte mouku a umíchejte pěkné těsto. Ušlehejte bílky se špetkou soli na tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta.
  2. Rozpalte nepřilnavou pánev se lžící másla a naběračkou vlijte do pánve těsto. Můžete tvořit malé či velké lívance, záleží na náladě. Opékejte dozlatova z obou stran.
  3. Na talíř naskládejte lívance po pěti kusech a přelijte je zlatým nebo javorovým sirupem. Navrch dejte lžící dva nočky hustého, nejlépe řeckého jogurtu a na něj pak lžíci borůvkového džemu. Zasypte porci nasekanými lístky máty a podávejte.

Prima tip: Základní lívance můžete ochucovat jakýmkoliv džemem, sezonním ovocem, čokoládou, dušenými jablky, dokonce se dají připravit i naslano s pancettou nebo sázeným vejcem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

ThinkFood.cz


Přečtěte si také

Recepty