Suroviny
- vlažné mléko 700 ml
- polohrubá mouka 400 g
- Vejce 2 ks
- cukr krupice nebo krystal 50 g
- kostka droždí nebo 1 pytlíček sušeného droždí na 500 g mouky
- špetka soli
Na dochucení
- javorový sirup, marmeláda, bílý jogurt, zakysaná smetana, šlehačka, skořicový cukr aj.
Postup přípravy
- Do větší mísy navažte mouku, cukr, přidejte vejce, pytlíček droždí (nebo kvásek z kostky droždí), špetku soli a vlažné mléko.
- Vše důkladně ušlehejte.
- Poté dejte vařit vodu do rychlovarné konvice.
- Vezměte ještě větší mísu, nalijte do ní horkou vodu a položte na ni mísu s těstem.
- Přikryjte utěrkou a nechte kynout cca 30 minut.
- Rozpalte pánev, potřete olejem a pomalu pečte lívanečky.