Tortilly plněné kuřecím masem v řeckém stylu s tzatziki dipem
Zdroj: Na skok v kuchyni
Tortilly plněné kuřecím masem v řeckém stylu s tzatziki dipem
Zdroj:
Na skok v kuchyni
Milujete řeckou kuchyni a všemi opěvované tzatziki? Pak je dnešní recept jako stvořený právě pro vás. Zkombinujte tuto populární omáčku s kuřecím masem, a to vše zabalte do výborné tortilly. Příprava není vůbec náročná. Jdeme na to?
Postup přípravy:
-
Maso nakrájejte na drobné kousky. V misce smíchejte řecký jogurt, olivový olej, utřený česnek, najemno nakrájené šalotky, uzenou papriku, sůl a pepř.
-
Maso nechte marinovat cca 20 minut. Mezitím si připravte tzatziki. Salátovou okurku omyjte a nahrubo nastrouhejte.
-
Osolte ji, promíchejte a nechte odležet. Smíchejte řecký jogurt, utřené stroužky česneku, několik kapek citronové šťávy a kopr. Okurka mezitím pustí šťávu, kterou z ní dobře vymačkejte.
-
Vymačkanou okurku smíchejte s řeckým jogurtem a mletým pepřem a podle chuti případně ještě osolte. Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm zprudka marinované maso.
-
Na další pánvi rozpusťte trochu přepuštěného másla a z obou stran na něm dozlatova opečte každou tortillu.
-
Na opečenou tortillu dejte tzatziki, nakrájený římský salát, orestované maso a celé to dozdobte nakládanou červenou cibulí.
Tortilly plněné kuřecím masem v řeckém stylu s tzatziki dipem
Zdroj: Na skok v kuchyni
Tortilly plněné kuřecím masem v řeckém stylu s tzatziki dipem
Zdroj:
Na skok v kuchyni
Vyzkoušejte další recepty s kuřecím masem: