Na skok v kuchyni

Tortilly plněné kuřecím masem v řeckém stylu s tzatziki dipem

Moje hodnocení
2x

Milujete řeckou kuchyni a všemi opěvované tzatziki? Pak je dnešní recept jako stvořený právě pro vás. Zkombinujte tuto populární omáčku s kuřecím masem, a to vše zabalte do výborné tortilly. Příprava není vůbec náročná. Jdeme na to?

4 porce
45 minut
řecká

Kuřecí maso:

Na dokončení:

Postup přípravy:

  1. Maso nakrájejte na drobné kousky. V misce smíchejte řecký jogurt, olivový olej, utřený česnek, najemno nakrájené šalotky, uzenou papriku, sůl a pepř.
  2. Maso nechte marinovat cca 20 minut. Mezitím si připravte tzatziki. Salátovou okurku omyjte a nahrubo nastrouhejte.
  3. Osolte ji, promíchejte a nechte odležet. Smíchejte řecký jogurt, utřené stroužky česneku, několik kapek citronové šťávy a kopr. Okurka mezitím pustí šťávu, kterou z ní dobře vymačkejte.
  4. Vymačkanou okurku smíchejte s řeckým jogurtem a mletým pepřem a podle chuti případně ještě osolte. Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm zprudka marinované maso.
  5. Na další pánvi rozpusťte trochu přepuštěného másla a z obou stran na něm dozlatova opečte každou tortillu.
  6. Na opečenou tortillu dejte tzatziki, nakrájený římský salát, orestované maso a celé to dozdobte nakládanou červenou cibulí.

Vyzkoušejte další recepty s kuřecím masem:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Na skok v kuchyni

Na skok v kuchyni Na skok v kuchyni

Romana Böhmová vystudovala ekonomiku, ale již od svých 18 let se naplno věnuje práci v rodinném obchodě s nábytkem, kde se stará o internetový obchod. Před několika lety se ale stala také foodblogerkou a z jejího koníčku se postupem času stala i práce. Na svém blogu Na skok v kuchyni vydává i online magazín, ve kterém najdete nejen recepty, ale i tipy na místa, která procestovat, beauty tipy nebo rozhovory se zajímavými osobnostmi. Svůj volný čas věnuje nejraději své rodině a cestování.


Přečtěte si také

Recepty