Kuřecí maso:
- kuřecí maso (např. stehenní řízky) 500 g
- řecký jogurt 100 g
- olivový olej 3 lžíce
- česnek 2 stroužky
- šalotka 2 ks
- uzená paprika
- sůl
- pepř
- přepuštěné máslo (nebo řepkový olej)
Tzatziki:
- salátová okurka 1 ks
- řecký jogurt 140 g
- česnek 2 stroužky
- citronová šťáva
- kopr 1 lžička
- olivový olej
- sůl
- pepř
Na dokončení:
- tortilla (např. Antica Cantina (průměr 20 cm)) 4 placky
- přepuštěné máslo 1 lžíce
- římský salát
- červená cibule (nakládaná)
Postup přípravy:
- Maso nakrájejte na drobné kousky. V misce smíchejte řecký jogurt, olivový olej, utřený česnek, najemno nakrájené šalotky, uzenou papriku, sůl a pepř.
- Maso nechte marinovat cca 20 minut. Mezitím si připravte tzatziki. Salátovou okurku omyjte a nahrubo nastrouhejte.
- Osolte ji, promíchejte a nechte odležet. Smíchejte řecký jogurt, utřené stroužky česneku, několik kapek citronové šťávy a kopr. Okurka mezitím pustí šťávu, kterou z ní dobře vymačkejte.
- Vymačkanou okurku smíchejte s řeckým jogurtem a mletým pepřem a podle chuti případně ještě osolte. Na pánvi rozehřejte přepuštěné máslo a orestujte na něm zprudka marinované maso.
- Na další pánvi rozpusťte trochu přepuštěného másla a z obou stran na něm dozlatova opečte každou tortillu.
- Na opečenou tortillu dejte tzatziki, nakrájený římský salát, orestované maso a celé to dozdobte nakládanou červenou cibulí.
Tortilly plněné kuřecím masem v řeckém stylu s tzatziki dipem Zdroj: Na skok v kuchyni
Vyzkoušejte další recepty s kuřecím masem: