Inna Valoušková

Kořeněné kuřecí stripsy pečené v troubě

Moje hodnocení
3x

Pokud máte rádi jižanské kuře nebo smažené kousky masa, určitě si zamilujete i tyto stripsy pečené v troubě. Jsou krásně křupavé, chutné a hlavně jednoduché na přípravu. Věříme, že nám dáte za pravdu!

4 porce
60 minut

Kuřecí stripsy:

Dip:

Postup přípravy:

  1. Kuřecí prsa překrájejte na širší proužky silné zhruba 0,5–0,7 cm. Kousky masa lehce osolte.
  2. V misce promíchejte bílý jogurt s hořčicí a medem. Pokrájené kuřecí kousky dejte do jogurtové marinády a lžící promíchejte tak, aby byl každý kousek obalený marinádou.
  3. Kuřecí kousky nechte půl hodiny marinovat.
  4. V míse smíchejte strouhanku (mám nejradši vlastní, kterou dělám ze starší bagety či bílého chleba rozmixovaného nahrubo) s kořením.
  5. Troubu předehřejte na 220 °C. Marinované kousky obalte v ochucené strouhance a poté skládejte na plech. Mezi jednotlivými kousky nechte dostatečnou mezeru.
  6. Kuřecí stripsy pečte v předehřáté troubě přibližně 20 minut.
  7. Mezitím v misce smíchejte bílý jogurt s ostatními surovinami, podle chuti přidejte chilli omáčku.
  8. Upečené stripsy podávejte s dipem a zeleninovým salátem či bramborami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty