Bramborová KROsadilla s kuřecím masem podle KRO Kitchen

Moje hodnocení
5x

Že je v jednoduchosti krása, dokazuje oblíbenost zdánlivě obyčejných bramborových placek. Smícháte několik ingrediencí, opečete a máte hotovo. Snadné a přitom lahodné. Když se navíc ještě naplní kuřecím masem a sýrem, hned povýší o několik hvězdiček. Své o tom vědí kuchaři z KRO Kitchen. Jejich KROsadilla se stala hosty bistra natolik vyhledávanou, že se nebojíme použít přízvisko „legendární“.

6 porcí
90 minut

Placky

Náplň

  • kuřecí prsa nebo stehna (nebo trhané kuřecí) 500 g
  • olej
  • grilovací koření (nebo KRO Grill)
  • čerstvý sýr 250 g
  • omáčka Piri Piri (k dostání ve všech podnicích KRO Kitchen) 200 g

Postup přípravy

  1. Uvařené, vychladlé a oloupané brambory nastrouhejte, osolte a přidejte mouku a jogurt. Rychle vypracujte hladké těsto. Pokud by se příliš lepilo, přidejte více mouky.
  2. Těsto rozdělte na 6 částí a z každé vyválejte placku. Opékejte nasucho na pánvi, zhruba 2 minuty z každé strany.
  3. Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, ochuťte grilovacím kořením a nechte odležet. Na pánvi rozpalte olej a kuřecí maso restujte dozlatova přibližně 3 minuty z každé strany.
  4. Upečenou bramborovou placku naplňte orestovaným kuřecím. Navrch nadrobte čerstvý sýr a přelijte omáčkou Piri Piri (nebo jinou oblíbenou chilli omáčkou). Přeložte napůl a pozvolna opékejte na trošce oleje nebo přepuštěného másla, dokud se nerozpustí sýr (asi 4 minuty).
  5. Podávejte ještě teplé, dokud se sýr roztéká. Perfektním doplňkem je salát z klíčků, červené cibulky a zakysané smetany.

PRIMA TIP: Náplň do KROsadilly si můžete zvolit dle sebe a svých chutí. Jen je třeba vždy přidat sýr, který ostatní suroviny pěkně spojí.

Vítejte v KRO Kitchen

Myšlenka KRO Kitchen se zrodila v hlavě Vojty Václavíka. Ten před otevřením vlastního podniku vařil v norské michelinské restauraci Fauna a po návratu do Čech se stal šéfkuchařem restaurace Hergetova Cihelna. Tým okolo bistra zaměřujícího se na grilovaná kuřata se začal brzy rozrůstat a také se objevily nové příležitosti a prostory. Vojta a jeho spolupracovníci neváhali a během dvou let vedle KRO Kitchen na Vinohradské ulici vybudovali také pekárnu KRO Bakery, kavárnu KRO Coffee a zatím nejnovější KRO Bistro & Bar v Karlíně.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

KRO Kitchen


Přečtěte si také

Recepty