Placky
- vařené brambory 500 g
- polohrubá mouka 250 g
- bílý jogurt 2 lžíce
- sůl
Náplň
- kuřecí prsa (nebo stehna (nebo trhané kuřecí)) 500 g
- olej
- grilovací koření (nebo KRO Grill)
- čerstvý sýr 250 g
- omáčky (omáčka Piri Piri (k dostání ve všech podnicích KRO Kitchen)) 200 g
Postup přípravy
- Uvařené, vychladlé a oloupané brambory nastrouhejte, osolte a přidejte mouku a jogurt. Rychle vypracujte hladké těsto. Pokud by se příliš lepilo, přidejte více mouky.
- Těsto rozdělte na 6 částí a z každé vyválejte placku. Opékejte nasucho na pánvi, zhruba 2 minuty z každé strany.
- Kuřecí maso nakrájejte na nudličky, ochuťte grilovacím kořením a nechte odležet. Na pánvi rozpalte olej a kuřecí maso restujte dozlatova přibližně 3 minuty z každé strany.
- Upečenou bramborovou placku naplňte orestovaným kuřecím. Navrch nadrobte čerstvý sýr a přelijte omáčkou Piri Piri (nebo jinou oblíbenou chilli omáčkou). Přeložte napůl a pozvolna opékejte na trošce oleje nebo přepuštěného másla, dokud se nerozpustí sýr (asi 4 minuty).
- Podávejte ještě teplé, dokud se sýr roztéká. Perfektním doplňkem je salát z klíčků, červené cibulky a zakysané smetany.
PRIMA TIP: Náplň do KROsadilly si můžete zvolit dle sebe a svých chutí. Jen je třeba vždy přidat sýr, který ostatní suroviny pěkně spojí.
Bramborová KROsadilla s kuřecím masem podle KRO Kitchen Zdroj: KRO Kitchen
Vítejte v KRO Kitchen
Myšlenka KRO Kitchen se zrodila v hlavě Vojty Václavíka. Ten před otevřením vlastního podniku vařil v norské michelinské restauraci Fauna a po návratu do Čech se stal šéfkuchařem restaurace Hergetova Cihelna. Tým okolo bistra zaměřujícího se na grilovaná kuřata se začal brzy rozrůstat a také se objevily nové příležitosti a prostory. Vojta a jeho spolupracovníci neváhali a během dvou let vedle KRO Kitchen na Vinohradské ulici vybudovali také pekárnu KRO Bakery, kavárnu KRO Coffee a zatím nejnovější KRO Bistro & Bar v Karlíně.
KRO Kitchen Zdroj: KRO Kitchen