Grilovaná kuřecí prsa marinovaná ve sladkokyselé omáčce
Zdroj: iStock
Grilovaná kuřecí prsa marinovaná ve sladkokyselé omáčce
Zdroj:
iStock
Kuřecí prsa jsou méně tučná, proto je vhodné je před přípravou marinovat, aby si zachovala šťavnatost a zároveň se zvýraznila chuť, která je v základu velmi jemná. Sladkokyselá marináda s citronovou šťávou, sójovkou a cukrem je výrazná a bude hvězdou každé letní grilovačky.
Postup přípravy
-
Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sójovou omáčku, balzamikový ocet, hnědý cukr, česnek, worcester, sůl a pepř.
-
Kuřecí prsa propíchejte vidličkou, dejte je do mísy nebo zipového sáčku a zalijte připravenou marinádou. Vložte do lednice a marinujte minimálně 30 minut, ideální doba je ale 4–5 hodin.
-
Rozpalte gril nebo grilovací pánev a prsa grilujte z každé strany 5–6 minut. Podávejte nakrájená na plátky, posypaná nasekanou petrželkou nebo lístky oregana a doplněná citronem k zakapání.
PRIMA FRESH: Citron můžete před podáváním opéct na pánvi dozlatova. Zvýrazní se jeho chuť a lehce zkaramelizuje. Navíc to skvěle vypadá :)
Grilovaná kuřecí prsa marinovaná ve sladkokyselé omáčce 2
Zdroj: iStock
Grilovaná kuřecí prsa marinovaná ve sladkokyselé omáčce 2
Zdroj:
iStock