Grilovaná kuřecí prsa marinovaná ve sladkokyselé omáčce

Moje hodnocení
13x

Kuřecí prsa jsou méně tučná, proto je vhodné je před přípravou marinovat, aby si zachovala šťavnatost a zároveň se zvýraznila chuť, která je v základu velmi jemná. Sladkokyselá marináda s citronovou šťávou, sójovkou a cukrem je výrazná a bude hvězdou každé letní grilovačky.

6 porcí
30 minut

Suroviny

  • olivový olej 100 ml
  • citronová šťáva 3 lžíce
  • sójová omáčka 3 lžíce
  • balzamikový ocet 2 lžíce
  • hnědý cukr 50 g
  • česnek, nakrájený nadrobno 3 stroužky
  • worcesterová omáčka 1 lžíce
  • sůl a čerstvě namletý pepř
  • kuřecí prsa 1 kg

K podávání

  • hladkolistá petržel nebo čerstvé oregano
  • citron, nakrájený na klínky 1 ks

Postup přípravy

  1. Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sójovou omáčku, balzamikový ocet, hnědý cukr, česnek, worcester, sůl a pepř.
  2. Kuřecí prsa propíchejte vidličkou, dejte je do mísy nebo zipového sáčku a zalijte připravenou marinádou. Vložte do lednice a marinujte minimálně 30 minut, ideální doba je ale 4–5 hodin.
  3. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a prsa grilujte z každé strany 5–6 minut. Podávejte nakrájená na plátky, posypaná nasekanou petrželkou nebo lístky oregana a doplněná citronem k zakapání.

PRIMA FRESH: Citron můžete před podáváním opéct na pánvi dozlatova. Zvýrazní se jeho chuť a lehce zkaramelizuje. Navíc to skvěle vypadá :)

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty