Suroviny
- olivový olej 100 ml
- citronová šťáva 3 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce
- balzamikový ocet 2 lžíce
- hnědý cukr 50 g
- česnek (nakrájený nadrobno) 3 stroužky
- worcesterová omáčka 1 lžíce
- kuřecí prsa 1 kg
- sůl
- čerstvě namletý pepř
K podávání
- hladkolistá petržel (nebo čerstvé oregano)
- citron (nakrájený na klínky) 1 ks
Postup přípravy
- Smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sójovou omáčku, balzamikový ocet, hnědý cukr, česnek, worcester, sůl a pepř.
- Kuřecí prsa propíchejte vidličkou, dejte je do mísy nebo zipového sáčku a zalijte připravenou marinádou. Vložte do lednice a marinujte minimálně 30 minut, ideální doba je ale 4–5 hodin.
- Rozpalte gril nebo grilovací pánev a prsa grilujte z každé strany 5–6 minut. Podávejte nakrájená na plátky, posypaná nasekanou petrželkou nebo lístky oregana a doplněná citronem k zakapání.
PRIMA FRESH: Citron můžete před podáváním opéct na pánvi dozlatova. Zvýrazní se jeho chuť a lehce zkaramelizuje. Navíc to skvěle vypadá :)
Grilovaná kuřecí prsa marinovaná ve sladkokyselé omáčce 2 Zdroj: iStock