Speciály

Super výběr receptů na nejlepší vepřovou pečeni

Vepřová pečeně je kus masa, který se na vepříkovi nachází mezi krkovicí a kýtou podél páteře. Je to libový kus masa, který lze koupit také jako kotletu, ať už s kostí, nebo bez a občas narazíte i na pečeni s tukovým krytím. Tu lze jen doporučit, díky němu nebude výsledná pečínka suchá a bude mít i lepší chuť.

Zatíco vepřová pečeně je název kusu masa, vepřová pečínka je výraz pro pokrm, který patří k pokladům české kuchyně. Oblíbené nedělní či slavnostní jídlo můžete pojmout různě. Klasika je na smetaně, ale skvělá je i s knedlíkem a různými omáčkami, lehčí varianta je pečení na zelenině. Nebo zkuste importovanou variantu z Itálie, vepřovou pečeni v mléce s voňavými bylinkami.

Nemusíte se ani držet striktně vepřové pečeně, pečínku můžete připravit i z plecka nebo krkovice.

Hitem poslední doby je také maso trhané, které se nejprve upeče v celku a poté se natrhá na vlákna vidličkami a smíchá s vypečenou šťávou nebo s různými omáčkami.

A výborné jsou i vepřové rolády, díky náplni získá maso další chuť.

Vyberte si z našich receptů a upečte si vepřovou pečínku:

Recepty