Speciály

Super nápady na výborná jídla, která uvaříte za pár kaček

Vařit levně neznamená vařit špatně. Nemusíte používat drahé suroviny, a přesto dokážete vykouzlit chutná jídla, která potěší celou rodinu.

Základem úsporné kuchyně je především neplýtvání. Doporučujeme připravit si dopředu jídelníček a postavit ho tak, aby se suroviny, které budete používat ideálně překrývaly nebo doplňovaly. Například, pokud koupíte celé kuře, můžete z něj připravit tři jídla - z prsíček udělejte třeba rychlé asijské stir-fry, stehna a křídla upečte a z odřezků uvařte vývar, který poslouží jako základ na polévku nebo jím podlijte rizoto.

Maso nepoužívejte jako hlavní složku jídel, ale pouze jako doplněk, který dodá chuť i bílkoviny. Naučte se také využívat levnější kusy masa, I z "horšího" kusu se dá se správnou technikou kouzlit. A zkuste do jídelníčku zařadit i vnitřnosti - jsou levné a chuťově velmi zajímavé.

Nezbytnou součástí úsporného jídelníčku je také trojice těstoviny + rýže + brambory. Základní suroviny, na kterých můžete vystavět spoustu skvělých jídel. Zvlášť u těstovin a rýže doporučujeme kupovat větší balení, cenově se to vyplatí a trvanlivost je velmi dlouhá. A určitě nezapomínejte na luštěniny! Jsou výživově velmi cenné, stojí pár korun, mají dlouhou trvanlivost a hlavně jsou opravdu výtečné a variabilní.

Inspirujte se našimi recepty a uvařte si skvělá jídla, která nestojí majlant:

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty a články na dané téma:

Recepty