Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?
Super nápady na výborná jídla, která uvaříte za pár kaček

Základem úsporné kuchyně je především neplýtvání. Doporučujeme připravit si dopředu jídelníček a postavit ho tak, aby se suroviny, které budete používat ideálně překrývaly nebo doplňovaly. Například, pokud koupíte celé kuře, můžete z něj připravit tři jídla - z prsíček udělejte třeba rychlé asijské stir-fry, stehna a křídla upečte a z odřezků uvařte vývar, který poslouží jako základ na polévku nebo jím podlijte rizoto.
Maso nepoužívejte jako hlavní složku jídel, ale pouze jako doplněk, který dodá chuť i bílkoviny. Naučte se také využívat levnější kusy masa, I z "horšího" kusu se dá se správnou technikou kouzlit. A zkuste do jídelníčku zařadit i vnitřnosti - jsou levné a chuťově velmi zajímavé.
Nezbytnou součástí úsporného jídelníčku je také trojice těstoviny + rýže + brambory. Základní suroviny, na kterých můžete vystavět spoustu skvělých jídel. Zvlášť u těstovin a rýže doporučujeme kupovat větší balení, cenově se to vyplatí a trvanlivost je velmi dlouhá. A určitě nezapomínejte na luštěniny! Jsou výživově velmi cenné, stojí pár korun, mají dlouhou trvanlivost a hlavně jsou opravdu výtečné a variabilní.