Nastavovaná kaše s kroupami a česnekem podle Romana Vaňka
Zdroj: Marek Kučera
Nastavovaná kaše s kroupami a česnekem podle Romana Vaňka
Zdroj:
Marek Kučera
Ano, původně to bylo jídlo chudých, česká cucina povera. Ale stejně jako italský vzor i ta je dnes považována za národní poklad. Uvádíme verzi exponenta české kuchyně Romana Vaňka. Lehce křupavé krupky vytvoří s hedvábnou kaší úžasný chuťový, ale i texturální zážitek.
Postup přípravy
-
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Pak je slijte a rozmačkejte nebo prolisujte do čistého kastrolu. Krupky uvařte podle návodu na obalu doměkka.
-
Máslo rozehřejte v kastrůlku a dejte stranou. V jiném kastrůlku uveďte smetanu k varu a dejte stranou.
-
Kastrol s bramborami dejte na nejnižší možný stupeň a k bramborám pečlivě po částech zašlehejte horké máslo a pak smetanu. Kaši osolte, je-li třeba.
-
Ke krupkám vmíchejte prolisovaný česnek, nakrájenou majoránku, sůl a pepř a nakonec je promíchejte s bramborovou kaší. Pokud by byla příliš hustá, zřeďte ji trochou mléka.
Nastavovaná kaše s kroupami a česnekem podle Romana Vaňka 2
Zdroj: Marek Kučera
Nastavovaná kaše s kroupami a česnekem podle Romana Vaňka 2
Zdroj:
Marek Kučera
Další bezva nápady na originální přílohové kaše najdete v aktuálním podzimním čísle časopisu Prima FRESH: