redakce Prima FRESH

Tvarohové knedlíčky s borůvkovým rozvarem podle Romana Pauluse

Moje hodnocení
22x

Ovocné knedlíky jsou pýchou naší kuchyně i ozdobou léta. Těst i náplní je bezpočet variant a každý má rád tu svou. Nebo několik těch svých. Tady jsme si recept vypůjčili od michelinského šéfkuchaře Romana Pauluse, ale namísto plnění ovocem jsme pro zjednodušení zvolili borůvkový rozvar, po starodávnu zvaný žahour.

4 porce
60 minut
česká

Suroviny

Rozvar

Postup přípravy

  1. Na knedlíčky ze všech surovin vypracujte těsto (některé čtenářky radí ho nejprve promíchat metlou a pak prohníst rukama). Nechte ho odležet hodinu až dvě v ledničce, můžete až do druhého dne.
  2. Dejte vařit vodu do hrnce, malinko ji osolte. Z těsta tvarujte malé nočky a vhazujte je do vody. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové, trvá to jen pár minut.
  3. Na rozvar zalijte v kastrolu očištěné borůvky polovinou mléka. Přidejte máslo, cukr a krátce povařte. Ve zbylém mléce rozmíchejte škrob, vlijte k borůvkám a nechte přejít varem, až omáčka zhoustne. Dál už nevařte.
  4. Knedlíčky rozdělte na talíře a přelijte rozvarem.

PRIMA TIP: Při zpracovávání by tvaroh neměl mít moc tekutiny, aby těsto nebylo moc řídké. Nechte ho proto případně vykapat v cedníku nebo utěrce (namočené a vyždímané).

Vyzkoušejte tradiční jahodové knedlíky z tvarohového těsta podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty