Suroviny
- červené zelí 1/4 hlávky
- slunečnicový olej 80 ml
- červený vinný ocet 1 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- vlašské ořechy 1 hrst
- česnek 1 stroužek
- chléb (oblíbený ) 4 krajíce
- zakysaná smetana (tučná ) 1 kelímek
- sůl
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 stupňů.
- Zelí nakrájejte na tenké plátky, zalijte slunečnicovým olejem a octem a osolte. Následně zelí promíchejte a rozložte na plech. Dejte ho péct na cca 45 minut.
- Krajíce chleba potřete olivovým olejem a dejte rozpéct na pár minut do trouby. Připravené topinky potřete česnekem a poté vrstvou smetany.
- Nakonec přidejte zelí a posypte ořechy.
PRIMA TIP: Topinky jsme namazali Milko BIO Zakysanou smetanou 15%. Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí, spol. s r.o., má také 15 % tuku a k tomu ještě označení Klasa. Obě jsou velmi dobré.
Křupavé topinky s pečeným červeným zelím 2 Zdroj: akademiekvality.cz
Křupavé topinky s pečeným červeným zelím 3 Zdroj: akademiekvality.cz