Suroviny
- červené zelí 1/4 hlávky
 - slunečnicový olej 80 ml
 - červený vinný ocet 1 lžíce
 - olivový olej 2 lžíce
 - vlašské ořechy 1 hrst
 - česnek 1 stroužek
 - chléb (oblíbený ) 4 krajíce
 - zakysaná smetana (tučná ) 1 kelímek
 - sůl
 
    
    
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 200 stupňů.
 - Zelí nakrájejte na tenké plátky, zalijte slunečnicovým olejem a octem a osolte. Následně zelí promíchejte a rozložte na plech. Dejte ho péct na cca 45 minut.
 - Krajíce chleba potřete olivovým olejem a dejte rozpéct na pár minut do trouby. Připravené topinky potřete česnekem a poté vrstvou smetany.
 - Nakonec přidejte zelí a posypte ořechy.
 
PRIMA TIP: Topinky jsme namazali Milko BIO Zakysanou smetanou 15%. Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí, spol. s r.o., má také 15 % tuku a k tomu ještě označení Klasa. Obě jsou velmi dobré.