návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Křupavé topinky s pečeným červeným zelím

Hodnoceno: 3x
4 porce
do 1 hodiny
Křupavé topinky s pečeným červeným zelím
Autor: akademiekvality.cz Křupavé topinky s pečeným červeným zelím
Červené hlávkové zelí je velmi oblíbenou a zároveň velmi zdravou košťálovou zeleninou s nízkým obsahem kalorií. Obsahuje vlákninu, sacharidy, vitaminy E, K, B6, C a minerální látky jako draslík, fosfor, vápník, sodík, hořčík a železo. Fialovou barvu má díky antocyanu, což je zdraví prospěšná látka patřící do skupiny flavonoidů. Tyto antioxidanty chrání proti rakovině a podporují činnost mozku a srdce. Věříme, že se tahle svačina stane vaší srdeční záležitostí a jen tak na ni nezapomenete. Červené zelí totiž obsahuje i protisklerotický inositol!

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Troubu předehřejte na 200 stupňů. 
  2. Zelí nakrájejte na tenké plátky, zalijte slunečnicovým olejem a octem a osolte. Následně zelí promíchejte a rozložte na plech. Dejte ho péct na cca 45 minut. 
  3. Krajíce chleba potřete olivovým olejem a dejte rozpéct na pár minut do trouby. Připravené topinky potřete česnekem a poté vrstvou smetany. 
  4. Nakonec přidejte zelí a posypte ořechy. 

PRIMA TIP: Topinky jsme namazali Milko BIO Zakysanou smetanou 15%. Kysaná smetana z Mlékárny Valašské Meziříčí, spol. s r.o., má také 15 % tuku a k tomu ještě označení Klasa. Obě jsou velmi dobré.

Křupavé topinky s pečeným červeným zelím
Autor: akademiekvality.cz Křupavé topinky s pečeným červeným zelím
Křupavé topinky s pečeným červeným zelím
Autor: akademiekvality.cz Křupavé topinky s pečeným červeným zelím

 

Související témata: topinky , červené zelí , bez masa , Malá jídla