Kateřina Bednářová

Křupavé topinky s trhaným vepřovým masem

Moje hodnocení
18x

Pokud jste ještě nepropadli fenoménu trhaného masa, nevíte, o jakou lahodu přicházíte. Trouba udělá většinu práce za vás a vy si můžete vyhrát s podáváním. Pomalu pečené maso se jen rozpadá a skvěle se tak hodí do rizota, těstovin, do sendvičů, salátů i bramborových knedlíků se zelím, na pizzu nebo do burgerů. Prostě geniální řešení rychlých večeří, pokud si na ně vzpomenete před odchodem do práce.

6 porcí
120 minut
americká

Maso

Omáčka

K podávání

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Cibuli, celer a česnek oloupejte, pokrájejte nahrubo a rozložte do pekáče. Maso překrojte na čtyři zhruba stejně velké kusy, položte je na zeleninu, osolte, opepřete a vložte do předehřáté trouby. Pečte asi 20 minut, až se maso tzv. zatáhne a zezlátne.
  2. Stáhněte teplotu na 150 °C. Maso podlijte vodou, pekáč zakryjte alobalem a pečte 3 hodiny doměkka. Každou hodinu maso zkontrolujte a podle potřeby ho podlijte.
  3. Upečené maso přesuňte do misky, nechte chvilku zchladnout a pomocí dvou vidliček natrhejte po vláknech. Zakryjte a nechte v teple.
  4. Vypečenou šťávu přeceďte, zeleninu vyhoďte a do šťávy vmíchejte kečup, med a koření, dochuťte octem, solí a pepřem a 1 minutu povařte. Přelijte přes trhané maso.
  5. Chleba nakrájejte na krajíce a opečte je nasucho na pánvi nebo v toustovači. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, chilli papričku nakrájejte na kolečka. Opečený chléb potřete majonézou, obložte pečeným trhaným masem s omáčkou a posypte cibulí a chilli papričkou.

PRIMA TIP: Pokud chcete trhané maso uchovat delší dobu v lednici, rozdělte ho do sklenic a zalijte horkým rozpuštěným sádlem tak, aby v něm bylo ponořené. Zavíčkujte a nechte zchladnout.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Bednářová

Došel karamel Kateřina Bednářová

Žadoní-li vnoučata o muffiny, burger s trhaným masem, avokádový sendvič a další moderní jídla, která znají z oblíbených bister, ale babička o nich nikdy neslyšela, může si připadat trochu trapně. Tahle knížka jí odhalí chutě mileniálů a představí všechny ty moderní suroviny a způsoby přípravy. A protože babičky zpravidla umí dobře vařit, zvládnou srozumitelně popsané recepty na první pokus a zjistí, že jejich příprava je překvapivě rychlá i snadná. Dobré jídlo u babičky zůstává jistotou i v dnešní době posedlé zdravým životním stylem a tahle kniha uspokojí všechny.

Vydalo nakladatelství Došel karamel.


Přečtěte si také

Recepty