Lahmacun: Turecká pizza s mletým hovězím masem a paprikou

Moje hodnocení
3x

Už jste někdy slyšeli o turecké pizze? Jde o velkou lahůdku, na které si pochutnají především fanoušci mletého masa. Je jím totiž doslova zaskládaná. Dále pak nechybí zelenina, koření a samozřejmě bylinky.

4 porce
180 minut
turecká

Těsto:

Náplň:

Salát:

Postup přípravy:

  1. Hladkou mouku smíchejte se sušeným droždím, cukrem krupicí a solí. Vlažné mléko smíchejte s olivovým olejem a za jejich postupného přilévání vypracujte hladké a vláčné těsto. V porovnání s klasickým těstem na pizzu bude vypadat sušší a pevnější. Pouze pokud by bylo těsto příliš suché, přidejte malé množství mléka. Pokud by bylo naopak příliš lepivé, přidejte malé množství mouky.
  2. Z těsta vytvarujte kouli, dejte ji do mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout do zdvojnásobení velikosti (cca 120 minut). Mezitím si připravte náplň.
  3. Červenou a zelenou papriku dejte spolu s cibulí, rajčetem a petrželkou do mixéru a rozmixujte tak, aby tam zůstaly menší kousky zeleniny.
  4. Rozmixovanou zeleninu, rajčatový protlak, olivový olej, římský kmín, pepř, sůl a sladkou papriku přidejte k mletému hovězímu masu a dobře promíchejte.
  5. Těsně před pečením si připravte cibulový salát. Červenou cibuli smíchejte s nasekanou petrželkou a zakápněte šťávou z ½ citronu a 1 lžící olivového oleje.
  6. Troubu si předehřejte na 250 °C. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál a rozdělte ho na 4 stejně velké kusy.
  7. Z každého kousku vyválejte placku o tloušťce 2 mm, kterou po celé ploše potřete připravenou masovou směsí a dobře ji pomocí rukou přitlačte k těstu.
  8. Ihned dejte péct do předehřáté trouby na 5–10 minut. Jakmile jsou upečené, pokapejte je citronem, naplňte připraveným salátem, zarolujte je a ihned podávejte.

Chcete si připravit klasickou pizzu z domácího těsta? Máme pro vás videorecept

Kompletní recept najdete ZDE

A nebo snad další recepty z turecké kuchyně? Není problém!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kublanka.cz

Kublanka.cz

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.


Přečtěte si také

Recepty