Neplecha na plechu

Rychlá sýrová pizza nejen pro děti

Moje hodnocení
1x

Vaříte pro děti a rádi jim připravujete pokrmy, které jsou nejen chutné, ale i zajímavé na pohled? Tak to jste tu správně! Protože taková klasická pizza se sýrem může klidně vypadat jako sněhulák! Nevěříte? Čtete dál.

2 porce
180 minut

Omáčka:

Na těsto:

Na ozdobu:

Postup přípravy:

  1. Jako první začněte připravovat omáčku. Passatu vlijte do pánve, přidejte protlak, prolisované stroužky česneku a oregano. Vše promíchejte a přiklopené poklicí vařte při mírné teplotě 30 minut.
  2. Během vaření nezapomeňte omáčku jednou za čas promíchat. Když je hotová, nechte ji vychladnout.
  3. Nyní připravte těsto na pizzu. Všechny suroviny odvažte, budete z nich totiž zadělávat kvásek a jejich odvážení je tak důležité, aby se gramy nepopletly. Do hrnečku nalijte 3 lžíce vlažné vody, přisypte cukr a rozdrolte droždí, které v tekutině rozmíchejte.
  4. Nyní přidejte 3 lžíce mouky a opět promíchejte tak, aby vzniklo hustější těstíčko, které setřete ze stěn hrnečku a na dně ho hezky uhlaďte. Poté nechte 15 minut vzejít kvásek.
  5. Když kvásek zdvojnásobí svou velikost, začněte zadělávat kynuté těsto. Do velké mísy prosejte mouku a uprostřed udělejte důlek. Do něj nalijte vodu, olej a vykynutý kvásek. Na okraj mouky nasypte sůl. Nyní vše vařečkou smíchejte, aby se suroviny spojily.
  6. Směs vysypte na pracovní plochu a zpracujte v hladké kompaktní těsto, které nechte v míse vymazané olejem přikryté potravinovou fólií 2 hodiny kynout. Vykynuté těsto rozdělte na 6 dílů - dva udělejte trochu menší. Z dílů budete totiž tvořit sněhuláka, tyto menší „koule“ použijete na hlavu.
  7. Každý díl zpracujte do tvaru koule a přikryté utěrkou nechte 15 minut kynout. Než koule vykynou, připravte si dva plechy, které vyložte pečicím papírem. Sýry nastrouhejte na hrubém struhadle a měkké sýry v rukou nadrolte (záleží, který jste zvolili, můžete je nakombinovat). Olivy přepulte, z mrkve vykrojte nos.
  8. Vykynuté bochánky poskládejte po třech na plech a prsty je roztáhněte tak, aby se dotýkaly. Troubu dejte vyhřívat na 230 °C. Připravené těsto potřete vychladlou omáčkou a na ni poklaďte sýry. Olivy poskládejte tak, aby tvořily oči, pusu a knoflíky, a nakonec přiložte mrkvový nos. Pizzu vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba 10 minut.

Nebo si chcete připravit kynuté těsto na pizzu podle videoreceptu?

Kompletní recept najdete ZDE

A co další lahůdky pro děti? Ty také máme!

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty