Kdo má rád vypečený vepřový bůček, rozhodně by měl vyzkoušet tuto asijskou variantu. Marináda má díky hoisin omáčce specifickou chuť a v kombinaci s horkou miskou rýže je takto připravené maso neodolatelné!
Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na marinádu. Polovinu si schovejte na potírání při pečení a do zbylé poloviny v míse vložte bůček. Několikrát ho otočte, aby byla marináda ze všech stran. Nechejte marinovat v lednici 1–3 hodiny, pokud ale máte dostatek času, nechejte maso v lednici přes noc.
Předehřejte troubu na grilovací program na cca 175 °C. Vepřové vyndejte z marinády.
Pekáč vyložte alobalem a vložte do něj vepřové. Grilujte z jedné strany 30 minut, za tu dobu maso dvakrát až třikrát potřete marinádou, kterou jste si na začátku dali stranou.
Poté maso otočte a nechejte v troubě dalších minimálně 30 minut, opět potírejte marinádou. Jakmile je maso dostatečně vypečené, vyndejte z trouby a nechejte lehce zchladnout.
Omáčka k podávání: Pokud byste si chtěli připravit ještě zvlášť omáčku k podávání, připravte si stejné ingredience jako na marinádu. Tentokrát je ale tepelně upravte: v malém rendlíku smíchejte vše potřebné a přiveďte k varu. Poté snižte teplotu a nechejte probublávat asi 5–8 minut: omáčka by měla zhoustnout, ale pozor, velice snadno se může připálit. Sundejte z plotny a nechejte lehce zchladnout.
Hotový vepřový bůček nakrájejte na tlustší plátky a podávejte například s dušenou rýží nebo zeleninou. Vše zalijte připravenou omáčkou a posypejte nakrájenou jarní cibulkou.