Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Sezamové lepkavé kuře

4 porce
do 30 minut
Sezamové lepkavé kuře
Sezamové lepkavé kuře
Recepty s masem v lepkavé omáčce nás opravdu baví. Skvěle se k nim hodí sezamová semínka, čerstvá jarní cibulka a jako příloha rýže nebo některé asijské nudle.
Reklama

Postup

  1. Olej rozehřejte na velké hluboké pánvi. Mezitím dejte do jedné misky prošlehané vejce, do další škrob a do třetí vsypte mouku, sůl, pepř, česnekovou sůl, papriku a dobře promíchejte.
  2. Kostky kuřecího obalte ve škrobu, poté ve vajíčku a následně v kořeněné mouce.
  3. Vložte do pánve a restujte na vysokém plameni 6–7 minut dohněda. Lepší bude, když množství masa rozdělíte na dvě várky. Jakmile je maso hotové, přendejte do mísy vyložené papírovou utěrkou.
  4. Všechny ingredience na omáčku dejte do horké pánve, promíchejte a nechte probublávat, dokud se omáčka nezredukuje asi na třetinu (2–3 minuty).
  5. Do omáčky vraťte hotové maso a dobře promíchejte, aby se dostatečně obalilo. Povařte 1–2 minuty.
  6. Vypněte plotnu a rozdělte maso do čtyř misek. Podávejte s rýží, zasypané sezamem a jarní cibulkou.
Reklama

Sezamové lepkavé kuře 2 Foto: Sezamové lepkavé kuře; foto: kitchensanctuary.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama