Suroviny
- olivový olej 5 lžic
- vejce (lehce rozšlehané) 1 ks
- kukuřičný škrob 3 lžíce
- hladká mouka 5 lžic
- sůl 1/4 lžičky
- pepř 1/4 lžičky
- sůl (česneková) 1/2 lžičky
- mletá sladká paprika 1 lžička
- kuřecí prsa (nakrájená na kostky) 3 ks
Omáčka
- česnek (oloupaný a prolisovaný) 2 stroužky
- rýžový ocet 1 lžíce
- med 2 lžíce
- sladká chilli omáčka 2 lžíce
- kečup 3 lžíce
- hnědý cukr 2 lžíce
- sójová omáčka 4 lžíce
K podávání
- rýže
- sezamová semínka 2 lžíce
Postup přípravy
- Olej rozehřejte na velké hluboké pánvi. Mezitím dejte do jedné misky prošlehané vejce, do další škrob a do třetí vsypte mouku, sůl, pepř, česnekovou sůl, papriku a dobře promíchejte.
- Kostky kuřecího obalte ve škrobu, poté ve vajíčku a následně v kořeněné mouce.
- Vložte do pánve a restujte na vysokém plameni 6–7 minut dohněda. Lepší bude, když množství masa rozdělíte na dvě várky. Jakmile je maso hotové, přendejte do mísy vyložené papírovou utěrkou.
- Všechny ingredience na omáčku dejte do horké pánve, promíchejte a nechte probublávat, dokud se omáčka nezredukuje asi na třetinu (2–3 minuty).
- Do omáčky vraťte hotové maso a dobře promíchejte, aby se dostatečně obalilo. Povařte 1–2 minuty.
- Vypněte plotnu a rozdělte maso do čtyř misek. Podávejte s rýží, zasypané sezamem a jarní cibulkou.
Vyzkoušejte také vyhlášené kuřecí kung pao z retaurace Sia podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Vyhlášené kuřecí kung pao z restaurace Sia