Bůček
- vepřový bůček (plátky překrojené napůl) 1 kg
- zeleninový vývar (horký) 1 l
- zázvor (oloupaný a pokrájený) 1 ks (velký jako palec)
- česnek (oloupený a rozpůlený) 3 stroužky
- rýžové víno 1 lžíce
- cukr krupice 1 lžíce
Omáčka
- slunečnicový olej 2 lžíce
- sůl špetka
- hnědý cukr 2 lžíce
- zázvor (oloupaný a prolisovaný) 1 ks (velký jako palec)
- chilli papričky 1 ks
- med 2 lžíce
- pepř špetka
- sójová omáčka 3 lžíce
- citronová tráva (pokrájená) 1 lžička
Postup přípravy
- Všechny ingredience na přípravu bůčku dejte do kastrolu a přiveďte k varu.
- Poté zakryjte pokličkou, snižte teplotu a nechte slabě vřít po dobu asi 2 hodin.
- Vypněte sporák a hotové vepřové přeceďte. Pokud chcete, můžete si šťávu schovat na přípravu nějaké z asijských polévek.
- Maso rozkrájejte na kostky. Do pánve vlijte 1 lžíci oleje, zbylé ingredience na omáčku smíchejte v malé misce.
- Pánev s olejem dostatečně rozehřejte, přidejte vepřové, sůl, pepř a restujte na vysokém plameni dozlatova.
- Jakmile jsou kostky masa zlatavé, přilijte omáčku a restujte ještě chvíli, dokud maso neztmavne a nezíská lepkavou glazuru.
- Sundejte z plamene a servírujte s rýží nebo zeleninou.