Lepkavý bůček
Lepkavý bůček
Lepkavý bůček
Krásně se rozpadající maso doplňuje lehce ostrá a lepkavá omáčka. Neskutečná dobrota! :)
Postup přípravy
-
Všechny ingredience na přípravu bůčku dejte do kastrolu a přiveďte k varu.
-
Poté zakryjte pokličkou, snižte teplotu a nechte slabě vřít po dobu asi 2 hodin.
-
Vypněte sporák a hotové vepřové přeceďte. Pokud chcete, můžete si šťávu schovat na přípravu nějaké z asijských polévek.
-
Maso rozkrájejte na kostky. Do pánve vlijte 1 lžíci oleje, zbylé ingredience na omáčku smíchejte v malé misce.
-
Pánev s olejem dostatečně rozehřejte, přidejte vepřové, sůl, pepř a restujte na vysokém plameni dozlatova.
-
Jakmile jsou kostky masa zlatavé, přilijte omáčku a restujte ještě chvíli, dokud maso neztmavne a nezíská lepkavou glazuru.
-
Sundejte z plamene a servírujte s rýží nebo zeleninou.
Zdroj receptu
redakce Prima FRESH