Suroviny
- kuřecí prsa ( bez kosti a kůže, na kousky) cca 700 g
- podmáslí 1 a 1/2 hrnku
- česnek (prolisovaný) 2 stroužky
- hladká mouka 3 lžíce
- uzená paprika 1/2 lžičky
- sůl 1/2 lžičky + 1/4 lžičky
- pepř (čerstvě namletý)
- corn flakes (podrcené) 4 hrnky
Omáčka
- kečup 1/4 hrnku
- omáčka Sriracha 1/4 hrnku
- rýžový ocet 1 lžíce
- med 1/3 hrnku
- sušený česnek 1/4 lžičky
Postup přípravy
- Vložte mřížku do středu trouby a předehřejte na 200 °C. Plechy vyložte pečicím papírem.
- Kousky kuřete vložte do mísy, přilijte podmáslí, přisypejte česnek a velkou špetku soli. Promíchejte a nechte marinovat asi 30 minut (ideálně 1 hodinu). Poté lehce slijte a vraťte maso do misky.
- V menší misce smíchejte mouku, papriku, sůl a pepř. Tuto směs přidejte ke kuřeti a promíchejte, dokud nejsou všechny kousky obalené.
- Nadrcené cornflaky přesypejte do ploché nádoby – po částech v nich kousky masa obalte. Přendejte na připravený papír a dejte péct na cca 18–25 minut. Omáčku můžete připravit během pečení.
- Omáčka: Ingredience ohřejte v malém rendlíku, stačí asi 6–8 minut. Sundejte z plamene a nechte vychladnout. Dochuťte podle vlastního uvážení.
- Křupavé kousky masa obalte v připravené omáčce a podávejte.