návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Lepkavé kuřecí kousky s omáčkou sriracha

Hodnoceno: 0x
5–8 porcí
do 1 hodiny
Lepkavé kuřecí kousky s omáčkou sriracha
Lepkavé kuřecí kousky s omáčkou sriracha
Kuřecí kousky v pikantní a lepkavé omáčce si můžete dát jen tak, ale i s přílohou – ideální je dušená rýže. Pokud ale uděláte tuto chuťovku na setkání s přáteli, hned se po ní zapráší!

Recept

Sezamové lepkavé kuře Foto:

Sezamové lepkavé kuře

Recepty s masem v lepkavé omáčce nás opravdu baví. Skvěle se k nim hodí sezamová semínka, čerstvá jarní cibulka a jako příloha rýže nebo některé asijské nudle.

Suroviny (5–8 porcí)

Omáčka:

Postup

  1. Vložte mřížku do středu trouby a předehřejte na 200 °C. Plechy vyložte pečicím papírem.
  2. Kousky kuřete vložte do mísy, přilijte podmáslí, přisypejte česnek a velkou špetku soli. Promíchejte a nechte marinovat asi 30 minut (ideálně 1 hodinu). Poté lehce slijte a vraťte maso do misky.
  3. V menší misce smíchejte mouku, papriku, sůl a pepř. Tuto směs přidejte ke kuřeti a promíchejte, dokud nejsou všechny kousky obalené.
  4. Nadrcené cornflaky přesypejte do ploché nádoby – po částech v nich kousky masa obalte. Přendejte na připravený papír a dejte péct na cca 18–25 minut. Omáčku můžete připravit během pečení.
  5. Omáčka: Ingredience ohřejte v malém rendlíku, stačí asi 6–8 minut. Sundejte z plamene a nechte vychladnout. Dochuťte podle vlastního uvážení.
  6. Křupavé kousky masa obalte v připravené omáčce a podávejte.

Lepkavé kuřecí kousky s omáčkou sriracha 2 Foto: Lepkavé kuřecí kousky s omáčkou sriracha; foto: littlespicejar.com