Svatava Vašková

Jahodový tiramisu dort ve stylu Charlotta

Moje hodnocení
2x

Zamilovali jste si italské tiramisu? Pak vás určitě zaujme tento dezert, který se známou klasikou inspiroval. Tiramisu dort, navíc plný sezonních jahod!

6 porcí
180 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Oddělte bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšlehejte v tuhý sníh.
  2. V jiné míse důkladně vyšlehejte žloutky s mandlovým a krupicovým cukrem do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně krátce zašlehejte mascarpone. Nakonec do krému lžící nebo stěrkou vmíchejte bílkový sníh.
  3. Asi třetinu jahod tyčovým mixérem rozmixujte s vanilkovým cukrem, vznikne jahodové pyré.
  4. Okolo dortové formy klaďte cukrářské piškoty, kterým seřízněte jeden konec, aby lépe stály. Na dno mísy naklaďte cukrářské piškoty, které namočte do jahodového pyré, namočenou částí navrch. Na piškoty rozetřete třetinu množství krému.
  5. Na ovoce znovu rozložte piškoty namočené do jahodového pyré, znovu krém, další vrstvu piškotů a nakonec krém. Vrch dortu ozdobte nakrájenými jahodami a dejte ho na pár hodin do lednice.
  6. Poté opatrně sundejte okraj dortové formy a piškoty omotejte barevnou stuhou.

Další zajímavé dezerty a moučníky s jahodami

Pokud opravdu milujete jahody, vyzkoušejte nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami podle našeho videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková

Coolinářka Svatava Vašková

70 receptů na pohodové večeře

Svatava Vašková alias foodblogerka Coolinářka píše svůj blog od roku 2015, za tu dobu na něm zveřejnila bezmála 250 receptů. Záhy získala řadu pravidelných čtenářů a zařadila se tak mezi nejúspěšnější české fooblogerky.

Ve své třetí kuchařce se Coolinářka zaměřila na rychlé a jednoduché večeře. Aby byl zážitek z jídla dokonalý, propojila své recepty s dánským konceptem HYGGE. Všechna jídla uvařila a nafotila tak, aby vás výsledek inspiroval k tomu, že si stejnou atmosféru pohody vykouzlíte i u vás doma. A v čem vlastně hygge spočívá? Je to pohoda, kterou cítíte, když se šálkem kávy pozorujete za oknem letní bouřku. Je to pocit teplého domova, bezpečí, sounáležitosti a štěstí. Jsou to chvíle, které trávíte s blízkými lidmi. Je to stůl osvětlený svíčkami a skvělé jídlo na něm.

V nové kuchařce najdete 70 receptů rozdělených do pěti oddílů - polévky, studené večeře, teplé večeře s masem, bezmasé večeře, a nakonec i chuťovky a snacky. Autorka se nevěnuje žádné dietě ani stravovacímu omezení, proto její knížky vždy zaujmou širokou škálu čtenářů.


Přečtěte si také

Recepty