Suroviny
- vejce 3 ks
- mascarpone 500 g
- cukr krupice 3 lžíce
- cukr (s mandlovou příchutí) 1/2 sáčku
- sůl 1 špetka
- jahody 500 g
- vanilkový cukr 1/2 sáčku
- cukrářské piškoty
Postup přípravy:
- Oddělte bílky od žloutků. Bílky se špetkou soli vyšlehejte v tuhý sníh.
- V jiné míse důkladně vyšlehejte žloutky s mandlovým a krupicovým cukrem do husté světlé pěny. Nyní do ní postupně krátce zašlehejte mascarpone. Nakonec do krému lžící nebo stěrkou vmíchejte bílkový sníh.
- Asi třetinu jahod tyčovým mixérem rozmixujte s vanilkovým cukrem, vznikne jahodové pyré.
- Okolo dortové formy klaďte cukrářské piškoty, kterým seřízněte jeden konec, aby lépe stály. Na dno mísy naklaďte cukrářské piškoty, které namočte do jahodového pyré, namočenou částí navrch. Na piškoty rozetřete třetinu množství krému.
- Na ovoce znovu rozložte piškoty namočené do jahodového pyré, znovu krém, další vrstvu piškotů a nakonec krém. Vrch dortu ozdobte nakrájenými jahodami a dejte ho na pár hodin do lednice.
- Poté opatrně sundejte okraj dortové formy a piškoty omotejte barevnou stuhou.
Další zajímavé dezerty a moučníky s jahodami
Pokud opravdu milujete jahody, vyzkoušejte nepečený piškotový dort s tvarohem a jahodami podle našeho videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE