reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Skvělé recepty na přípravu sladkovodních ryb

Pstruh s vídeňským bramborovým salátem
Autor: akademiekvality.cz Pstruh s vídeňským bramborovým salátem
Sladkovodní ryby jsou v naší krajině doma a ačkoliv patří k velmi zdravým a chutným surovinám, obecně je jíme poměrně málo. A to je velká škoda! Kromě vánočního kapra si můžete dopřát výtečné grilované pstruhy, uzené sumce nebo lahodné filety z candáta.
03. 07. 2020

V Česku se ze sladkovodních ryb nejvíce zkonzumuje právě kapra, což je zásluha jednoho jediného dne v roce - kapr je tradiční vánoční pochoutkou. Pro mnoho rodin je to také jediná příležitost, kdy si sladkovodní rybu dopřejí. S velkým odstupem se v českých domácnostech připravují také lososové ryby jako je prstruh či siven. Oblíbené jsou i dravé ryby - štika, candát nebo sumec. A na našich talířích se čas od času objevuje i okoun, amur, tolstolobik, sumeček nebo úhoř.

Nechte se inspirovat našimi recepty a zkuste do svého jídelníčku zařadit sladkovodní ryby častěji. Jsme národ rybářů a rybníkářů a lokální ryby na naše stoly bezpochyby patří!

Připravte si výtečná jídla ze sladkovodních ryb: