reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Farfalle s pórkem a lososem
Autor: Rychlé večeře - Těstoviny Farfalle s pórkem a lososem

Rychlá a zdravá večeře: Farfalle s pórkem a lososem

Hodnoceno: 7x
Losos obsahuje spoustu zdravých omega-3 mastných kyselin, hezky vypadá a především výborně chutná. Nejlepší je čerstvý, ale můžete použít i uzeného. Pokud je u vás k dostání, dejte přednost divoké rybě před tou z farmy – prospějete tím životnímu prostředí.
do 30 minut
4 porce

reklama

PRIMA TIP: Zkuste jídlo také nastudeno jako těstovinový salát jen s trochou citronové šťávy a s kapary.

Jak připravit lososa

4 základní způsoby, jak připravit nejchutnějšího lososa

reklama

Postup

  1. Filety z lososa osolte a opepřete a zprudka opečte na polovině olivového oleje, asi 3 minuty z každé strany. Vyndejte na talíř a volně přikryjte potravinářskou fólií.
  2. Postavte vodu na těstoviny, v umyté a osušené pánvi rozehřejte zbytek oleje a zhruba 8 minut na něm restujte pórek. Ochuťte solí a pepřem a často míchejte. Pak přidejte rukolu a ještě chvíli duste, dokud lístky nezměknou.
  3. Těstoviny uvařte podle návodu, a než je slijete, z hrnce odeberte 125 ml vody. Hotové dejte do pánve, přilijte zbylou vodu a citronovou šťávu a lehce promíchejte.
  4. Lososa vidličkou rozdělte na plátky, přidejte k těstovinám a společně ihned servírujte.

Rychlé večeře - Těstoviny Foto: Těstoviny rychlé večeře: Jídla pro každý den

Kate McMillan

Tato série kuchařek nabízí recepty na jednoduché, rychlé, přesto vynikající večeře pro kterýkoliv den v týdnu. Výběr receptů jistě potěší všechny věkové kategorie čtenářů. Těstoviny jsou ideální surovinou pro rychlé a chutné večer během pracovního týdne, ale i pro sváteční víkendy.

Tato kniha nejenže nabízí celou řadu omáček - od Bolognese po Alfredo, ale naleznete zde také jednoduché instrukce a postup výroby vlastních těstovin. Řada originálních omáček vás jistě překvapí a potěší i vegetariány. Samozřejmě nemohou chybět tipy na chutné saláty jako přílohu.

Vydalo nakladatelství Omega.

reklama

reklama