Suroviny
- losos (čerstvý,bez kůže) 250 g
- olivový olej 60 ml
- pórek (velké,nakrájené na půlkolečka) 2 ks
- rukola 60 g
- těstoviny (farfalle) 250 g
- citronová šťáva (čerstvá ) 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
PRIMA TIP: Zkuste jídlo také nastudeno jako těstovinový salát jen s trochou citronové šťávy a s kapary.
Postup přípravy
- Filety z lososa osolte a opepřete a zprudka opečte na polovině olivového oleje, asi 3 minuty z každé strany. Vyndejte na talíř a volně přikryjte potravinářskou fólií.
- Postavte vodu na těstoviny, v umyté a osušené pánvi rozehřejte zbytek oleje a zhruba 8 minut na něm restujte pórek. Ochuťte solí a pepřem a často míchejte. Pak přidejte rukolu a ještě chvíli duste, dokud lístky nezměknou.
- Těstoviny uvařte podle návodu, a než je slijete, z hrnce odeberte 125 ml vody. Hotové dejte do pánve, přilijte zbylou vodu a citronovou šťávu a lehce promíchejte.
- Lososa vidličkou rozdělte na plátky, přidejte k těstovinám a společně ihned servírujte.