Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rychlá a zdravá večeře: Farfalle s pórkem a lososem
Losos obsahuje spoustu zdravých omega-3 mastných kyselin, hezky vypadá a především výborně chutná. Nejlepší je čerstvý, ale můžete použít i uzeného. Pokud je u vás k dostání, dejte přednost divoké rybě před tou z farmy – prospějete tím životnímu prostředí.
do 30 minut
4 porce
PRIMA TIP: Zkuste jídlo také nastudeno jako těstovinový salát jen s trochou citronové šťávy a s kapary.
Suroviny (4 porce)
- čerstvý losos bez kůže 250 g
- Olivový olej 60 ml
- sůl a čerstvě namletý pepř
- velké pórky nakrájené na půlkolečka 2 ks
- rukola 60 g
- těstoviny farfalle 250 g
- čerstvá citronová šťáva 2 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Filety z lososa osolte a opepřete a zprudka opečte na polovině olivového oleje, asi 3 minuty z každé strany. Vyndejte na talíř a volně přikryjte potravinářskou fólií.
- Postavte vodu na těstoviny, v umyté a osušené pánvi rozehřejte zbytek oleje a zhruba 8 minut na něm restujte pórek. Ochuťte solí a pepřem a často míchejte. Pak přidejte rukolu a ještě chvíli duste, dokud lístky nezměknou.
- Těstoviny uvařte podle návodu, a než je slijete, z hrnce odeberte 125 ml vody. Hotové dejte do pánve, přilijte zbylou vodu a citronovou šťávu a lehce promíchejte.
- Lososa vidličkou rozdělte na plátky, přidejte k těstovinám a společně ihned servírujte.
Těstoviny rychlé večeře: Jídla pro každý den
Kate McMillan
Tato série kuchařek nabízí recepty na jednoduché, rychlé, přesto vynikající večeře pro kterýkoliv den v týdnu. Výběr receptů jistě potěší všechny věkové kategorie čtenářů. Těstoviny jsou ideální surovinou pro rychlé a chutné večer během pracovního týdne, ale i pro sváteční víkendy.
Tato kniha nejenže nabízí celou řadu omáček - od Bolognese po Alfredo, ale naleznete zde také jednoduché instrukce a postup výroby vlastních těstovin. Řada originálních omáček vás jistě překvapí a potěší i vegetariány. Samozřejmě nemohou chybět tipy na chutné saláty jako přílohu.
Vydalo nakladatelství Omega.