Svatava Vašková / Coolinářka

Škvarková pomazánka s vajíčkem a kyselou okurkou

Moje hodnocení
68x

Tradice zabijaček je u nás stále zakořeněná a množství dobrot, které z jednoho pašíka dokážeme vyrobit, je obdivuhodná. Jednou z nich jsou křupavé, dozlatova vysmažené škvarky, které můžete zobat jen tak – nebo z nich připravte tuhle vynikajicí pomazánku!

1 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Rozemelte studené škvarky, místo mlýnku můžete klidně použít mixér s noži (tzv. kutr). Vejce uvařte na tvrdo, nechte ho zcela zchladnout a nakrájejte na drobné kostičky.
  2. Nadrobno nakrájejte i jarní cibulku a kyselou okurku.
  3. Nyní vše smíchejte s rozemletými škvarky, přidejte majonézu, hořčici a vše dle chuti dosolte a opepřete.
  4. Pomazánku dejte do lednice vychladit a pak podávejte s čerstvým chlebem.

Vyzkoušejte také výbornou česnekovou pomazánku se sýrem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Vyzkoušejte i další dobroty se škvarky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Svatava Vašková / Coolinářka

Svatava Vašková / Coolinářka

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

​​​​​​​


Přečtěte si také

Recepty