Suroviny
- škvarky 200 g
- kyselé okurky 1 ks
- vejce 1 ks
- majonéza 1 lžíce
- plnotučná hořčice 1 lžička
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Rozemelte studené škvarky, místo mlýnku můžete klidně použít mixér s noži (tzv. kutr). Vejce uvařte na tvrdo, nechte ho zcela zchladnout a nakrájejte na drobné kostičky.
- Nadrobno nakrájejte i jarní cibulku a kyselou okurku.
- Nyní vše smíchejte s rozemletými škvarky, přidejte majonézu, hořčici a vše dle chuti dosolte a opepřete.
- Pomazánku dejte do lednice vychladit a pak podávejte s čerstvým chlebem.
Škvarková pomazánka Zdroj: Coolinářka
Vyzkoušejte také výbornou česnekovou pomazánku se sýrem podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE
Vyzkoušejte i další dobroty se škvarky