reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Pivní škvarky (Rillettes)
Autor: David Turecký / Kniha o pivu Pivní škvarky (Rillettes)

Pivní škvarky (Rillettes)

Hodnoceno: 2x
Tradiční francouzský recept na škvarky v sádle se pod názvem rillettes připravuje s vínem, ale proč by nešlo místo něj použít pivo? Světlý ležák je vhodnější než tmavé pivo, ve kterém se při pečení projevují nasládlé tóny.
nad 2 hodiny
8–10 porcí

reklama

Pohrajte si i s výběrem masa – prorostlejší kousky se vypečou lépe než libové části, ale ty můžete doplnit sádlem v poměru 2 : 1 (2 díly vepřového plecka, bůčku či krkovice a 1 díl syrového sádla). Práci vám ulehčí a zkrátí pomalý hrnec, do kterého naskládáte všechny suroviny a zhruba za 6–8 hodin vyndáte voňavé škvarky. Rillettes lze však upéct i v troubě. 

reklama

Postup

  1. Cibuli oloupejte a pokrájejte nahrubo, oloupaný česnek na jemné plátky a vepřové maso na kostky o hraně asi 1 cm. Troubu předehřejte na 120 °C. 
  2. V pekáči rozehřejte sádlo, vsypte maso, orestujte ho ze všech stran, přidejte cibuli a opékejte mírně dozlatova. Přisypte česnek, koření, osolte, opepřete, zalijte pivem a teplou vodou a vložte do předehřáté trouby zhruba na 8 hodin, až maso změkne a bude se úplně rozpadat. 
  3. Vyjměte koření a vidličkou rozmačkejte maso na hrubší kaši. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte a horkou směs rozdělte do čistých uzavíratelných sklenic. Napěchujte ji až po okraj tak, aby navrchu zůstal tuk (poslouží jako konzervant), zavíčkujte a nechte zchladnout. 
Pivní škvarky (Rillettes)
Autor: David Turecký / Kniha o pivu Pivní škvarky (Rillettes)

Kniha o pivu
Pavel Borowiec, Markéta Titzlová

Pronikněte hlouběji do tajů piva než jen na dno půllitru a naučte se pivo poznávat, ochutnávat a párovat s jídlem.

Šéfredaktor časopisu Pivo, Bier & Ale a porotce tří nejvýznamnějších evropských degustačních soutěží piv Pavel Borowiec vám ukáže různé pivní styly a způsoby vaření i ochutnávání piva.

Autorka Marcela Titzlová jednotlivá piva doplnila dvaceti dvěma recepty na pokrmy, kde pivo hraje nezanedbatelnou roli a naučí vás s pivem vařit tak, že se po přečtení knihy s radostí pustíte do vlastních experimentů.

Vydalo nakladatelství Smart Press.

reklama

Související témata: rilettes , škvarky , Malá jídla , Francouzské kuchyně

reklama