Suroviny
- vepřový bok (bez kůže) 1 kg
- jablka 1 ks
- sůl
- pepř celý
- bobkový list 2 ks
- kyselé okurky 2 ks
- cibule 1 ks
Postup přípravy
- Vepřový bok očistěte a nakrájejte na malé, cca 2centimetrové kostičky. Dejte je do hrnce a nechte pomalu ohřívat. Jakmile se tuk začne škvařit, vše lehce osolte, opepřete. Přidejte jablko rozkrojené napůl a bobkový list. Sádlo nechte škvařit tak dlouho, až se udělají krásné zlatavé škvarky ze zbytku masa.
- Nechte lehce vychladnout a sceďte. Vyjměte koření a zbytky jablka. Škvarky nasekejte najemno, dle potřeby smíchejte s částí scezeného sádla.
- Cibuli oloupejte a společně s kyselými okurkami nasekejte najemno a přidejte do škvarkové pomazánky.