návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

"Zdravé" škvarkové sádlo

4 porce
do 30 minut
"Zdravé" škvarkové sádlo
"Zdravé" škvarkové sádlo Autor: Nakládačka na věčné časy
Vyškvařte škvarky z prorostlého vepřového bůčku, odlehčete je nasekanými bylinkami a parmazánem a chleba možná ani nebudete potřebovat.

Recept

Skřivani Foto:

Skřivani

Jemné maso a voňavé sádlo spolu tvoří silně návykovou kombinaci, které určitě podlehnete.

Postup

  1. Bůček nakrájejte na kostičky a ve vyšším rendlíku začněte nasucho škvařit. Jakmile na škvarcích vznikne kůrčička, jsou hotové. Odstavte a nechte je mírně zchladnout.
  2. Při pokojové teplotě nechte změknout sádlo. Cibulku a okurku nakrájejte nadrobno, promíchejte se změklým sádlem a přendejte do čisté sklenice se šroubovacím uzávěrem o objemu 500 ml.
  3. Bylinky nasekejte nadrobno, promíchejte je se sezamovými semínky a parmazánem. Přidejte škvarky, promíchejte a nasypte na sádlo do sklenice.

"Zdravé" škvarkové sádlo  Foto: "Zdravé" škvarkové sádlo; foto: Nakládačka na věčné časy

Nakládačka na věčné časy

Nakládačka na věčné časy Foto:

Daniela Turecká

Co může být lepšího než hermelín? No přece nakládaný hermelín!

Tahle klasika všech hospod je asi prvním jídlem, které si většina z nás vybaví, když se řekne nakládání. Daniela Turecká vám ale ukáže, že možnosti toho, co se dá „uzamknout“ do sklenice, jsou doslova nekonečné – od masa přes bylinky a zeleninu, až po sladkosti na dětskou party. Chce to jen trochu fantazie, hodně láku a oleje a hlavně rodinu a přátele, kteří to potom všechno spořádají. Na posezení, samozřejmě – za to vám Daniela ručí vlastní… sklenicí. Protože s tou máte v kuchyni pod nakládací čepicí.

A co musíte z knihy zkusit? Krom sýrů všeho druhu z kapitoly V sýru najdeš sílu určitě recept na marinované tofu z kapitoly Zdravěji v oleji či speciálku s lákem kyselým takřka jako od babičky.

V edici Prima FRESH vydává nakladatelství Esence.