Suroviny
- vepřový bůček (prorostlý) 100 g
- sádlo (domácí ) 300 g
- nakládané okurky (malá ) 1 ks
- saturejka 1 hrst
- bazalka (čerstvá) 1 hrst lístků
- sezamová semínka 1 hrst
- strouhaný parmazán 100 g
- medvědí česnek (nasekaný sušený ) 2 lžíce
Recept
Skřivani
Jemné maso a voňavé sádlo spolu tvoří silně návykovou kombinaci, které určitě podlehnete.
Postup přípravy
- Bůček nakrájejte na kostičky a ve vyšším rendlíku začněte nasucho škvařit. Jakmile na škvarcích vznikne kůrčička, jsou hotové. Odstavte a nechte je mírně zchladnout.
- Při pokojové teplotě nechte změknout sádlo. Cibulku a okurku nakrájejte nadrobno, promíchejte se změklým sádlem a přendejte do čisté sklenice se šroubovacím uzávěrem o objemu 500 ml.
- Bylinky nasekejte nadrobno, promíchejte je se sezamovými semínky a parmazánem. Přidejte škvarky, promíchejte a nasypte na sádlo do sklenice.