Krkonošská škvarková pomazánka s houbami
Zdroj: Krkonošská kuchařka
Krkonošská škvarková pomazánka s houbami
Zdroj:
Krkonošská kuchařka
Máslo bylo na horách vždy drahé, protože spíš než krávy spásaly louky ovce a kozy. Zato sádlo a škvarky představovaly oblíbený tuk s nesčetným využitím naslano i nasladko. Škvarková pomazánka zasytí i poslouží k namlsání chuťových pohárků. Tahle verze vyvažuje tučnost škvarku sladkokyselými houbami, které jí dodávají příjemný šmrnc.
Postup přípravy
-
Vejce uvařte ve vodě natvrdo, od bodu varu to trvá 8 minut. Pak ho zchlaďte studenou vodou a oloupejte.
-
Mezitím umelte najemno škvarky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Houby pokrájejte na menší kousky.
-
Vejce nakrájejte na kostičky a promíchejte se škvarky, cibulí, česnekem, houbami, máslem, hořčicí a kečupem. Dochuťte solí a pepřem a natřete na chléb.
Krkonošská škvarková pomazánka s houbami 2
Zdroj: Krkonošská kuchařka
Krkonošská škvarková pomazánka s houbami 2
Zdroj:
Krkonošská kuchařka