Semínková pomazánka z avokáda

Moje hodnocení
2x

Jedna z nejoblíbenějších a nejzdravějších pomazánek může být ještě lepší! Vmíchejte do ní křupavá semínka, zvyšte její obsah vitaminů a minerálů a vybírejte si ekologicky pěstovaná avokáda, ať si svůj bohatě natřený chlebík můžete vychutnat s dobrým pocitem.

8 porcí
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Dýňová semínka orestujte nasucho na pánvi. Semínka ztmavnou, nafouknou se, ale neměla by zhnědnout. Přesypte je do misky, ať se dál nepečou a nechte je zchladnout. Pak je nasekejte nožem nahrubo.
  2. Avokádo rozpulte, vyjměte pecku a vydlabejte dužinu. Rozmačkejte ji a promíchejte s dýňovými a konopnými semínky a citronovou šťávou. Osolte, opepřete, znovu promíchejte a ozdobte bazalkou. Podávejte s pečivem nebo jako dip k nakrájené zelenině.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jezte konopí!

Kateřina Bednářová, František Švejda Jezte konopí!

Věděli jste, že buňky v těle využívají ke komunikaci tzv. endokanabinoidní systém, který signalizuje (ne)zdravé fungování jednotlivých orgánů a jejich souhru? A právě tento systém harmonizují konopné produkty. Mýty spojené s konopím, jeho historii, používání, vliv na zdraví i chutnou úpravu představuje Kateřina Bednářové ve své kuchařce věnované této zázračné rostlině. Konopné produkty zařazuje do všech složek jídelníčku, najdete zde snídaně, po kterých dostanete hlad až při obědě, fit svačiny, hlavní jídla, dezerty i lehké večeře. Většina pokrmů je vegetariánských, maso zde má samostatnou kapitolu. Autorka dbá na zdravý životní styl, a proto jsou recepty nutričně vyváženě z dostupných surovin s etickým původem. Perfektní kniha pro všechny, kteří chtějí jíst lépe, zdravěji, a přesto nápaditě a chutně.

Vydalo nakladatelství Došel karamel.


Přečtěte si také

Recepty