Suroviny
- avokádo (zralé ) 2 ks
- vejce natvrdo 4 ks
- zakysaná smetana 4 lžíce
- pažitka (nasekaná + na ozdobu) 1 hrst
- plnotučná hořčice 1 lžička
- pečivo (k podávání)
- sůl
- kajenský pepř
Postup přípravy
- Avokáda podélně rozpulte až k pecce a kroucením proti sobě od sebe oddělte obě poloviny. Vyjměte pecku.
- Pomocí lžíce vydlabejte dužinu a v kuchyňském robotu ji rozmělněte spolu s vejci, se smetanou, s jarní cibulkou a hořčicí na hladkou kaši. Dochuťte a podávejte s pečivem, ozdobené zbylou cibulkou a nahrubo namletým pepřem.
Vyzkoušejte i vajíčkovou pomazánku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdet ZDE: Jednoduchá vajíčková pomazánka s pomazánkovým máslem