Cukrožroutova hrášková pomazánka nejen pro děti

Moje hodnocení
8x

Když cukrožroutovi dojde cukr, vrhne se na své druhé nejoblíbenější jídlo na světě – cukrový hrášek! Je totiž krásně sladký, přesně jak slibuje jeho název. A v mixéru zmrzlé kuličky báječně rachtají.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Počkejte, až hrášek trochu rozmrzne. Potom ho dejte do mixéru. Hrst kuliček si nechte stranou na ozdobu.
  2. Citron pečlivě omyjte v teplé vodě a osušte ho. Nastrouhejte trochu kůry do mixéru k hrášku, strouhejte jen žlutou část, ta bílá je hořká. Vymačkejte navrch šťávu z jedné poloviny citronu, přidejte lístky máty, špetku soli a nakonec tvaroh nebo ricottu.
  3. Vše rozmixujte dohladka.
  4. Plátky chleba potřete pořádnou vrstvou pomazánky, ozdobte odloženými kuličkami hrášku a podávejte.

PRIMA TIP: Pomazánka je moc dobrá i na topince nebo s nakrájenou mrkvičkou, ředkvičkami a okurkou. Namazaný chleba můžete ozdobit plátkem vařeného vajíčka, ředkvičkou, hráškovými výhonky nebo třeba sýrem feta.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty