Suroviny
- mražený hrášek 1 balení (400 g)
- citron (bio ) 1 ks
- máta (čerstvá ) 1 snítka
- sůl špetka
- měkký tvaroh (nebo ricotta) 1 vanička (250 g)
- chléb 8 krajíců
Postup přípravy
- Počkejte, až hrášek trochu rozmrzne. Potom ho dejte do mixéru. Hrst kuliček si nechte stranou na ozdobu.
- Citron pečlivě omyjte v teplé vodě a osušte ho. Nastrouhejte trochu kůry do mixéru k hrášku, strouhejte jen žlutou část, ta bílá je hořká. Vymačkejte navrch šťávu z jedné poloviny citronu, přidejte lístky máty, špetku soli a nakonec tvaroh nebo ricottu.
- Vše rozmixujte dohladka.
- Plátky chleba potřete pořádnou vrstvou pomazánky, ozdobte odloženými kuličkami hrášku a podávejte.
PRIMA TIP: Pomazánka je moc dobrá i na topince nebo s nakrájenou mrkvičkou, ředkvičkami a okurkou. Namazaný chleba můžete ozdobit plátkem vařeného vajíčka, ředkvičkou, hráškovými výhonky nebo třeba sýrem feta.