Suroviny
- ředkvičky 1 svazek
- sůl
- tvaroh 250 g
- majonéza 1 vrchovatá lžíce
- jarní cibulka 2 ks
- vejce natvrdo 3 ks
- kopr (čerstvý kopr) 1 hrst
- pepř (čerstvě namletý pepř)
Postup přípravy
- Do větší misky nahrubo nastrouhejte očištěné ředkvičky. Lehce je posolte a nechte asi 10 minut odstát. Poté z nich vymačkejte co nejvíc tekutiny, kterou pustily.
- Do mísy k ředkvičkám přidejte tvaroh (tučnost tvarohu volte podle vlastní chuti a přesvědčení, ale znáte to - tuk je nositelem chuti). Dále přidejte majonézu, najemno nakrájenou jarní cibulku i se zelenou částí, na kostičky nakrájená vejce natvrdo a nasekaný kopr. Osolte a dochuťte čerstvě namletým pepřem.
- Zamíchejte a podávejte na nasucho opečených topinkách.
Ředkvičková pomazánka z tvarohu a s vajíčkem natvrdo Zdroj: Klára Michalová