Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Vajíčková pomazánka bez majonézy

Moje hodnocení
6x

Vajíčkovka 21. století. Nenechte se ale zmýlit, nadrobno nasekaná vařená vejce se k zahuštění omáček a pomazánek používala už za první republiky. Dodají jí totiž jemnost a texturu a hodí se téměř ke všem surovinám. Moderní avokádo je zase plné zdravých tuků a pomazánce zařídí krémovost a jemnost bez použití majonézy.

4 porce
10 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Avokádo podélně rozpulte, vyjměte pecku a pomocí lžíce vydlabejte dužinu. Přidejte k ní řecký jogurt a citronovou šťávu a pomocí vidličky vše promíchejte. Dužinu rozmačkávejte.
  2. Celer nakrájejte nadrobno a přidejte k avokádu. Vejce oloupejte a nastrouhejte do pomazánky nahrubo. Koriandr nasekejte nadrobno a vše promíchejte. Osolte a opepřete, promíchejte a podávejte.

PRIMA TIP: Pomazánku podávejte na celozrnném či vícezrnném pečivu nebo jako dip k namáčení zeleniny. V lednici vydrží dva dny.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jíme zdravě Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Pečení přináší radost. V nové kuchařce vás čeká přes 90 fantastických receptů a nekonečně mnoho další inspirace, jak péct zdravěji. Novinka z edice Jíme zdravě je určena všem. Ať už hledáte odlehčenou verzi koláče z  dětství, nemůžete lepek, vyhýbáte se cukru nebo jste v pečení úplný začátečník, zaručujeme, že se od nové kuchařky neodtrhnete. I pokud pečete jen jednou za měsíc, najde si čestné místo u vás v kuchyni. Narozdíl od kupovaných sladkostí můžete u domácích poctivých moučníků ovlivnit složení, kvalitu surovin a množství tuků a cukrů. Nebojte se, chutnat budou stále božsky. Chce to jen vyměnit pár surovin, ubrat množství nebo nenápadně propašovat do těsta ovoce či zeleninu. Všechny triky a vychytávky najdete v této knize.

Všechny knihy z edice Jíme zdravě najdete na jimezdrave.cz.


Přečtěte si také

Recepty