Suroviny
- měkký tvaroh 250 g
- máslo 75 g
- smetana (nebo mléko) 2–3 lžíce
- cukr 1/2 lžičky
- drcený kmín 1 lžička
- pažitka (nasekaná) 2–3 lžíce
- cibule 1/2 ks
- sůl
Postup přípravy
- Máslo utřete do pěny. Přimíchejte tvaroh a podle potřeby pomazánku zřeďte smetanou nebo mlékem do požadované konzistence.
- Dochuťte solí, cukrem a drceným kmínem.
- Nakonec vmíchejte najemno nakrájenou cibuli a nasekanou čerstvou pažitku.
- Podávejte na plátcích tmavého chleba. Nebo jako dip k vařeným novým bramborám.
Rozhuda – tradiční tvarohová pomazánka s pažitkou Zdroj: iStock
Vyzkoušejte také výtečnou celerovou pomazánku s mrkví a jablkem, připravte ji podle videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE