redakce Prima FRESH

Rozhuda – tradiční tvarohová pomazánka s pažitkou

Moje hodnocení
28x

Tuhle pomazánku mazaly svým dětem a vnukům už naše prababičky a není důvod, proč by rozhuda neměla být na našich stolech i dnes. V jednoduchosti je síla a tohle spojení tvarohu s čerstvou pažitkou a štiplavou cibulí je zkrátka dokonalé.

4 porce
10 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Máslo utřete do pěny. Přimíchejte tvaroh a podle potřeby pomazánku zřeďte smetanou nebo mlékem do požadované konzistence.
  2. Dochuťte solí, cukrem a drceným kmínem.
  3. Nakonec vmíchejte najemno nakrájenou cibuli a nasekanou čerstvou pažitku.
  4. Podávejte na plátcích tmavého chleba. Nebo jako dip k vařeným novým bramborám.

Vyzkoušejte také výtečnou celerovou pomazánku s mrkví a jablkem, připravte ji podle videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty