zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Rozhuda – tradiční tvarohová pomazánka s pažitkou
Autor: iStock Rozhuda – tradiční tvarohová pomazánka s pažitkou

Rozhuda – tradiční tvarohová pomazánka s pažitkou

Hodnoceno: 10x
Tuhle pomazánku mazaly svým dětem a vnukům už naše prababičky a není důvod, proč by rozhuda neměla být na našich stolech i dnes. V jednoduchosti je síla a tohle spojení tvarohu s čerstvou pažitkou a štiplavou cibulí je zkrátka dokonalé.
do 10 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Máslo utřete do pěny. Přimíchejte tvaroh a podle potřeby pomazánku zřeďte smetanou nebo mlékem do požadované konzistence.
  2. Dochuťte solí, cukrem a drceným kmínem. 
  3. Nakonec vmíchejte najemno nakrájenou cibuli a nasekanou čerstvou pažitku.
  4. Podávejte na plátcích tmavého chleba. Nebo jako dip k vařeným novým bramborám.
Rozhuda – tradiční tvarohová pomazánka s pažitkou
Autor: iStock Rozhuda – tradiční tvarohová pomazánka s pažitkou

reklama

Související témata: tvaroh , pomazánka , pažitka , Malá jídla , Česká kuchyně