redakce Prima FRESH

Salát s pečenými meruňkami, gorgonzolou a fenyklem

Moje hodnocení
2x

Lehký na přípravu a krásně osvěžující. Takový je salát s grilovanými meruňkami, křupavými ořechy, fenyklem a cuketou podle receptu od foodblogerského dua jménem Betty&Vojta. Skvěle ho doplňuje bazalková omáčka a výrazná gorgonzola. Když se to vymyslí dobře, sladké i slané dohromady prostě funguje!

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Meruňky rozkrojte na poloviny a z obou stran opečte na pánvi na lžičce olivového oleje. Dejte je poté stranou. Na stejné pánvi opečte lískové ořechy a nechte vychladnout.
  2. Salát nakrájejte na menší kousky, fenykl nakrájejte na co nejtenčí plátky, stejně tak cuketu (ideální je použít mandolínu).
  3. V malém mixéru rozmixujte 2 opečené půlky meruňky, 5 lžic olivového oleje, čekankový sirup, šťávu z citronu a ½ lžičky soli. Tuto zálivku promíchejte se salátem, fenyklem a cuketou.
  4. Ve stejném mixéru rozmixujte zbylý olivový olej, lískové ořechy (pár si jich nechte na posypání), bazalku, větší špetku soli a trochu pepře.
  5. Salát vyskládejte na talíř, navrch dejte meruňky, rozdrobte gorgonzolu a zakápněte omáčkou z bazalky. Zbylé ořechy nasekejte a posypte jimi salát.

Další tip na famózní salát? Pusťte si tento videorecept na řeckou klasiku!

Kompletní recept najdete ZDE: Řecký salát

Nebo si projděte další sladké i slané recepty s meruňkami:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty