Panenka
- vepřová panenka 600 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Meruňková salsa
- meruňky 400 g
- červená paprika 1/2 ks
- červená cibule 1/2 ks
- citronová šťáva 3 lžíce
- česnek 2 stroužky
- sůl 1 špetka
- med 1 lžíce
Dresink
- majonéza 3 lžíce
- bílý jogurt (0 % tuku) 4 lžíce
- koriandr (nebo hladkolistá petržel) 1 hrst
Dokončení
- směs listových salátů 125 g
- ořechy a semínka 1 hrst
- olivový olej 1 lžíce
- sůl
- taco shells 20 ks

Postup přípravy
- Nakrájejte meruňky na co nejdrobnější kostičky. Smíchejte je s jemně nasekanou červenou paprikou, cibulí a utřeným česnekem.
- Osolte, přidejte med a zakápněte citronovou šťávou. Promíchejte a nechte odležet.
- V misce smíchejte majonézu s trochou bílého jogurtu a nasekaným koriandrem nebo petrželí. Odložte stranou jako dresink.
- Očistěte vepřovou panenku od blanek a přebytečného tuku. Osolte a opepřete ji ze všech stran.
- Rozpalte gril na střední teplotu a grilujte panenku z každé strany 5 minut – dohromady cca 20 minut.
- Nechte maso 5 minut odpočinout, poté ho nakrájejte na tenké plátky.
- Naplňte tacos plátky masa, přidejte meruňkovou salsu a zakápněte dresinkem.
- Podávejte s jednoduchým zeleným salátem s oříšky.
K tacos se perfektně hodí také avokádové guacamole. Připravte ho podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Avokádové guacamole: Dokonalý základní recept s tipy, jak ho ještě vylepšit