Ondřej Slanina a Adéla Elbel

Rýžový pudink s meruňkami

Moje hodnocení
13x

Pudink se za první republiky říkalo nákypu, který se pekl v páře. Můžete to vyzkoušet nebo uvařenou rýžovou kaši servírovat rovnou s ovocem. Spojení sladkých a zároveň kyselkavých meruněk a krémové voňavé rýže je nepřekonatelné, ozvláštněte ho použitím rostlinného mléka, třeba kokosového nebo ovesného.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Mléko zahřívejte se špetkou soli a skořicí k varu. Rýži propláchněte, vsypte ji do vroucího mléka a za stálého míchání přiveďte k varu a vařte na středním stupni zhruba 15 minut doměkka. Vmíchejte máslo a nechte kaši vychladnout.
  2. Vychladlou rýžovou kaši promíchejte se zakysanou smetanou, vanilkovým a moučkovým cukrem a šťávou z meruňkového kompotu.
  3. Vrstvěte ji do sklenic střídavě s nakrájenými meruňkami a ozdobte snítkou meduňky.

Jak ušetřit čas: Hrnec TEFAL Cook4Me+ zapněte v manuálním modu na funkci browning. Vlijte mléko, zahřejte ho, osolte, přidejte skořici, máslo a rýži a za stálé míchání přiveďte k varu. Přiklopte a zapněte program na pomalé vaření na 15 minut. Nechte vychladnout a pokračujte jako v postupu nahoře.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Ondřej Slanina a Adéla Elbel

Ondřej Slanina a Adéla Elbel

Komička a zpěvačka Adéla Elbel je také mámou dvou dcer, a tak každý den přemýšlí, co bude vařit. Ve vtipné kuchařce zpracované jako komiks ji inspiruje šéfkuchař Ondřej Slanina známý z dua Kluci v akci. Vybírat můžete z 31 receptů převážně na hlavní jídla, která jsou nejen chutná, sytá a zdravá, ale i rychle hotová. Zvlášť pokud použijete chytré pomocníky od Tefalu, díky kterým zůstane kuchyň čistá i po večeři.

Vydalo EV public relations.


Přečtěte si také

Recepty