Suroviny
- mléko 750 ml
- celá skořice 1 svitek
- rýže 200 g
- máslo 50 g
- zakysaná smetana 200 g
- vanilkový cukr 1 sáček
- moučkový cukr 5 lžic
- meruňkový kompot 280 g
- meduňka (čerstvá ) 1 snítka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
- Mléko zahřívejte se špetkou soli a skořicí k varu. Rýži propláchněte, vsypte ji do vroucího mléka a za stálého míchání přiveďte k varu a vařte na středním stupni zhruba 15 minut doměkka. Vmíchejte máslo a nechte kaši vychladnout.
- Vychladlou rýžovou kaši promíchejte se zakysanou smetanou, vanilkovým a moučkovým cukrem a šťávou z meruňkového kompotu.
- Vrstvěte ji do sklenic střídavě s nakrájenými meruňkami a ozdobte snítkou meduňky.
Jak ušetřit čas: Hrnec TEFAL Cook4Me+ zapněte v manuálním modu na funkci browning. Vlijte mléko, zahřejte ho, osolte, přidejte skořici, máslo a rýži a za stálé míchání přiveďte k varu. Přiklopte a zapněte program na pomalé vaření na 15 minut. Nechte vychladnout a pokračujte jako v postupu nahoře.
Rýžový pudink s meruňkami 2 Zdroj: Marek Kučera / Adéla ještě nevečeřela
Rýžový pudink s meruňkami Zdroj: Marek Kučera / Adéla ještě nevečeřela