Salát
- steaky z tuňáka (Mylord Premium, mražené) 2 ks
- brambory grenaille (uvařené) 800 g
- zelené fazolky 200 g
- zelený chřest (nemusí být) 100 g
- křepelčí vejce 8 ks
- cherry rajčata 14 ks
- červená cibule 1 ks
- rukola 3 hrsti
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- olivový olej
Francouzská zálivka
- dijonská hořčice 2 lžíce
- med 1 lžíce
- olivový olej 150 ml
- limetková šťáva 1 lžička
- čerstvé oregano (nasekané) 1 hrstka
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Steaky z tuňáka nechte dopředu povolit. Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Fazolky spolu s chřestem krátce povařte, asi 2 minuty. Poté rychle zchlaďte v ledové vodě (ideálně s ledem). Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo, stačí 2 až 3 minuty. Zchlaďte a oloupejte.
- Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenká kolečka. Cherry rajčátka, brambory a křepelčí vajíčka jen přepulte. Chřest a fazolky ještě rozkrojte. Steaky z tuňáka potřete olivovým olejem, posypte troškou soli a pepře.
- Rozpalte gril a lehce ho potřete olivovým olejem. Brambůrky spolu s fazolkami a chřestem krátce ogrilujte. Steaky z tuňáka grilujte z každé strany 2 minuty. Ještě je můžete dochutit solí a pepřem.
- Připravte francouzskou zálivku. Všechny ingredience dejte do misky a metličkou vyšlehejte. Podle potřeby dochuťte případně medem, solí a pepřem.
- Grilované brambory přidejte do misky k zálivce a opatrně je v ní obalte. Přendejte je na servírovací talíř. Přidejte fazolky s chřestem, rajčátka, cibuli, vajíčka, rukolu a nakonec i steaky z tuňáka. Ještě zakapejte zálivkou a podávejte.
PRIMA TIP: Do salátu Niçoise můžete přidat i černé olivy nebo kapary. Mimo sezónu můžete vynechat chřest.
Vyzkoušejte také recept na pravý a původní salát Caesar podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Pravý a původní recept na salát Caesar