Salát Niçoise s grilovaným steakem z tuňáka, bramborami a zelenými fazolkami

Moje hodnocení
1x

Kde jinde než na francouzské Riviéře mohl vzniknout takto barevný a chuťově komplexní salát? V Nice je v létě opravdu horko, proto se salát z čerstvé zeleniny skvěle hodí, ale měl by také zasytit, o což se postará steak z tuňáka a také vejce.

2 porce
60 minut
francouzská

Salát

Francouzská zálivka

Postup přípravy

  1. Steaky z tuňáka nechte dopředu povolit. Brambory uvařte i se slupkou doměkka. Fazolky spolu s chřestem krátce povařte, asi 2 minuty. Poté rychle zchlaďte v ledové vodě (ideálně s ledem). Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo, stačí 2 až 3 minuty. Zchlaďte a oloupejte.
  2. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte na tenká kolečka. Cherry rajčátka, brambory a křepelčí vajíčka jen přepulte. Chřest a fazolky ještě rozkrojte. Steaky z tuňáka potřete olivovým olejem, posypte troškou soli a pepře.
  3. Rozpalte gril a lehce ho potřete olivovým olejem. Brambůrky spolu s fazolkami a chřestem krátce ogrilujte. Steaky z tuňáka grilujte z každé strany 2 minuty. Ještě je můžete dochutit solí a pepřem.
  4. Připravte francouzskou zálivku. Všechny ingredience dejte do misky a metličkou vyšlehejte. Podle potřeby dochuťte případně medem, solí a pepřem.
  5. Grilované brambory přidejte do misky k zálivce a opatrně je v ní obalte. Přendejte je na servírovací talíř. Přidejte fazolky s chřestem, rajčátka, cibuli, vajíčka, rukolu a nakonec i steaky z tuňáka. Ještě zakapejte zálivkou a podávejte.
PRIMA TIP: Do salátu Niçoise můžete přidat i černé olivy nebo kapary.  Mimo sezónu můžete vynechat chřest.

Vyzkoušejte také recept na pravý a původní salát Caesar podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Pravý a původní recept na salát Caesar

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty