archiv Rio Mare

Tuňákový salát s jablky a křupavými mandlemi

Moje hodnocení
3x

Saláty s tuňákem jsou velmi oblíbené, protože představují lehké a zdravé jídlo, které ale skvěle zasytí. Kombinace konzervovaného tuňáka s jablky je skvělá, a pokud přidáte i křupavou složku v podobě opečených mandlí a svěžího řapíkatého celeru, zaručeně si pochutnáte.

4 porce
10 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na nepřilnavé pánvi restujte po dobu dvou minut mandle a míchejte je nebo obracejte, dokud nezačnou vonět a některé i zlátnout.
  2. Omyjte jablka a neoloupaná je nakrájejte na kostičky. Pak je smíchejte s tuňákem s citronem a černým pepřem.
  3. Nakrájejte celer na tenké plátky, přidejte k salátu a dochuťte olejem a solí.
  4. Naaranžujte salát do misky, nahoru dejte směs tuňáka s jablky a posypte praženými mandlemi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Rio Mare


Přečtěte si také

Recepty