Tuňákový salát s jablky a křupavými mandlemi
Zdroj: archiv Rio Mare
Tuňákový salát s jablky a křupavými mandlemi
Zdroj:
archiv Rio Mare
Saláty s tuňákem jsou velmi oblíbené, protože představují lehké a zdravé jídlo, které ale skvěle zasytí. Kombinace konzervovaného tuňáka s jablky je skvělá, a pokud přidáte i křupavou složku v podobě opečených mandlí a svěžího řapíkatého celeru, zaručeně si pochutnáte.
Postup přípravy
-
Na nepřilnavé pánvi restujte po dobu dvou minut mandle a míchejte je nebo obracejte, dokud nezačnou vonět a některé i zlátnout.
-
Omyjte jablka a neoloupaná je nakrájejte na kostičky. Pak je smíchejte s tuňákem s citronem a černým pepřem.
-
Nakrájejte celer na tenké plátky, přidejte k salátu a dochuťte olejem a solí.
-
Naaranžujte salát do misky, nahoru dejte směs tuňáka s jablky a posypte praženými mandlemi.
Tuňákový salát s jablky a křupavými mandlemi
Zdroj: archiv Rio Mare
Tuňákový salát s jablky a křupavými mandlemi
Zdroj:
archiv Rio Mare