Suroviny
- tuňák (konzervovaný tuňák s citronem a pepřem (Rio Mare)) 3 balení po 80 g
- červená jablka 2 ks
- krájené mandle (mandle nakrájené na špalíčky) 20 g
- extra virgin olivový olej 40 ml
- řapíkatý celer 1 srdíčko
- listový salát (křehké salátové lístky) 1 hrst
- mořská sůl
Postup přípravy
- Na nepřilnavé pánvi restujte po dobu dvou minut mandle a míchejte je nebo obracejte, dokud nezačnou vonět a některé i zlátnout.
- Omyjte jablka a neoloupaná je nakrájejte na kostičky. Pak je smíchejte s tuňákem s citronem a černým pepřem.
- Nakrájejte celer na tenké plátky, přidejte k salátu a dochuťte olejem a solí.
- Naaranžujte salát do misky, nahoru dejte směs tuňáka s jablky a posypte praženými mandlemi.
Tuňákový salát s jablky a křupavými mandlemi Zdroj: archiv Rio Mare